Dekorativne zidne obloge za trenutni makeover interijera

18 sij. 2019

 

Nema bolje varijante od dekorativnih zidnih obloga za trenutni makeover bilo kojeg interijera od polipropilenskih (PP) laganih ploča, pogodnih za postojeće, ali i potpuno nove zidove.

 

Dekorativne zidne obloge za sve prostore

Najčešće se koriste za rekonstrukcije, dekoracije ili kao zaštita zidova od primjerice nečistoća.

Posebno su pogodne za dječje sobe u zonama u kojima djeca crtaju po zidovima, jer se čiste vlažnom krpom. Otporne su na vlagu, vodu i vremenske utjecaje. Korištenje agresivnih sredstava za čišćenje nije preporučeno s obzirom na moguće promjene otisnutog dekora na površini ploče. Nemaju negativnih svojstava i sigurne su za uporabu.

 

Oblaganje zidova u trenu

Dekorativne polipropilenske (PP) ploče namijenjene su brzom i jednostavnom oblaganju zidova. Ploče su izdržljive i kompaktne i fleksibilne.  Iznimno su lagane radi saćaste prozračne strukture, a debljine su svega 3 mm.

 

U vrlo kratkom vremenu i bez ikakvog znanja moguće je obložiti veliku površinu zida, ljepljenjem ploča za zidove obostranom ljepljivom trakom ili poliuretanskim ljepilom koje se odabire s obzirom na podlogu na koju se ploče lijepe. Ljepilo se postavlja uz rubove ploča, kako bi se osigurao nastavak ploča u istoj ravnini i na nekoliko mjesta u sredini. Ljepilo se može postaviti kontinuirano ili samo točkasto radi male mase ploča, ali je potrebno voditi računa o podlozi na koju se ploče lijepe.

 

Praktičnost prije svega

Ove dekorativne zidne obloge pogodne su za višekratnu uporabu jednostavnim odljepljivanjem s dijela zida i postavljanjem na neko drugo mjesto. Prilagođuju se svim oblicima zidova, istakama i kutevima, prerezivanjem ili zarezivanjem i savijanjem ploča uz pribor za rezanje (skalpel i ravnalo). S obzirom na to da su ploče izrađene iz PP materijala potrebno ih je držati podalje od direktnog izvora topline odnosno izbjegavati postavljanje uz kuhinjske štednjake i peći.

 

Iznimno efektno dizajnersko rješenje

Na svaku ploču otisnut je dekor koji imitira kamen, opeku ili neki drugi uzorak. Postavljanjem ploča jednu uz drugu dekorirani uzorak vizualno se nastavlja, uz gotovo nevidljive spojeve.

Dekorativne PP ploče vrlo su ekonomične obloge zidova koje uz povoljnu cijenu mijenjaju dojam prostora poput znatno skupljih, autentičnih, varijanti.

 

Ploče su dimenzija 500 x 1000 mm, mase su 300 g/kom, a pakirane su u kartonsku kutiju po 15 komada.

 

U našoj trenutnoj ponudi su slijedeće varijante dekorativnih zidnih obloga:  Zidne polipropilenske (PP) ploče

 
 


  

Želite li saznati male tajne dobrog uređenja interijera, iskoristiti najpogodnije kupnje ili prije svih ostalih nabaviti proizvode koje “svijet nije vidio”?

 

Sve što vas zanima o svojstvima proizvoda, materijala i njihovoj uporabi možete saznati u Iverpanovim prodajnim centrima, na Iverpanovom Facebook-u ili nas kontaktirati na email: info@iverpan.hr