Meni
Pametna rješenja

Zeleni zidovi osvojili su interijere, a nije ih potrebno niti zalijevati

 

zeleni zidovi

Zeleni zidovi vrlo su atraktivni vertikalni zeleni vrtovi koji transformiraju životne i radne prostore u zelene oaze opuštanja i mira. Mogu se postaviti na sve vrste dekorativnih površina, zaštićenih od direktnog dodira, a unatoč nazivu “zidovi” često ukrašavaju i stropove zanimljivih interijera. 

Zelena je arhitektura već neko vrijeme izuzetno popularna u urbanim sredinama gdje kronično nedostaje kontakta s prirodom i zelenilom koje svakom interijeru podiže ambijentalnu vrijednost uljepšavajući život, rad i boravak korisnika.

Želite li unijeti u svoj dom ili poslovni prostor malo zelenila koje ne morate održavati, zeleni zidovi pravi su izbor!

Užurbana svakodnevica interijerima je postavila i dodatan zahtjev – minimalno održavanje interijera!

Zahtjev za jednostavnim održavanjem poslovnih interijera dodatno je potaknuo razvoj zelenih zidova koji imaju niz prednosti u odnosu na klasične biljke u kući ili uredu:

– jednom kad se ugrade, zelene zidove više nije potrebno održavati

– nisu štetni za zdravlje i ne privlače na sebe kukce i bakterije

– vrlo su otporni na razne klimatske uvjete

– mogu se dizajnirati prema željama kupca

Zeleni zidovi čest su izbor za uređenje interijera u hotelskim kompleksima, restoranima, barovima, trgovačkim centrima, zdravstvenim ustanovama, wellness-ima, raznim uredima i izložbenim prostorima radi jednostavnog održavanja i niza prednosti koje posjeduju.

zeleni zidovi

Zeleni zidovi prilagodljivi su željama i zahtjevima korisnika

Svaki se zeleni zid izrađuje prema željama kupaca. Ukoliko je riječ o velikim površinama, zeleni se zidovi slažu od više manjih jedinica, koje se jednostavno montiraju na gotovo sve vrste podloga nosivih zidova, stropova, namještaja i sl.

Proizvod je klasificiran kao “ECO-FRIENDLY” i “KIDS-FRIENDLY”, 100% prirodan, a dobiva se procesom stabilizacije biljaka.

zeleni zidovi

Zeleni zid ne treba zalijevati i nije mu potrebno svjetlo ni prehrana, bez straha da će uvenuti. Što se tiče optimalnih uvjeta, najvažnije jest da instalacija zelenog zida nije direktno izložena sunčevim zrakama niti u blizini ispuha klima uređaja. Ako dođe do oštećenja nekog dijela zida, zamijeni se samo oštećeni dio i na ovaj način životni vijek zida može biti jako dug

Zeleni zidovi su 100% prirodne biljke, ali nisu žive. Spadaju u kategoriju dekorativnih biljaka. U stanju u kojem se nalaze u zelenom zidu, te biljke ne utječu na alergije, niti su podložne parazitima ili bakterijama.

Stoga su zeleni zidovi potpuno adekvatni za ozelenjavanje svih interijera, čak i zdravstvenih ustanova u kojima za klasične biljke postoje posebne mjere opreza.

 

Želite li saznati male tajne dobrog uređenja interijera, iskoristiti najpogodnije kupnje ili prije svih ostalih nabaviti proizvode koje “svijet nije vidio”?