Aluminijske police za ručno sklapanje: Modularni sistem 20×20

28 stu. 2018

 

 

Modularni sistem 20×20 je sistem spojenih aluminijskih profila od kojih se može izraditi bilo koji namještaj u interijerima. Tako je primjerice moguće izraditi razne aluminijske police, stoliće i stolove, otvorene ili zatvorene ormariće i ormare, namještaj u kupaonicama, kuhinjama i dnevnim boravcima itd.

 

Modularni sistem 20×20 sastoji se od nosive konstrukcije međusobno spojenih aluminijskih profila, te niza transparentnih polica ili polica od iverala, te ispuna, poleđina, pa čak i vrata.

 

Aluminijske police u kuhinji: Modularni sistem 20x20

 

Aluminijske police apsolutni su hit!

Namještaj izrađen od crnih aluminijskih profila dat će svakom prostoru “sirov” i cool izgled, radi čega je ovakav sistem trenutno apsolutni hit u industriji izrade namještaja i opremanja interijera i glavni razlog radi kojeg ga Iverpan prvi donosi i na naše tržište!

 

Aluminijske police u kuhinji: Modularni sistem 20x20

 

Industrijski elementi u svakom dizajnu

Već je neko vrijeme trend uvođenja industrijskih elemenata u poslovne interijere, a danas se sve više uvodi i u domove. Kuhinja, kupaonica, spavaća soba ili dnevni boravak nisu više izuzetak. Suvremeni dizajn posebno njeguje inspirativne kombinacije luksuza s autentičnim, čak i naglašeno rustikalnim, detaljima. Iskoristite takve kombinacije i u svom domu.

 

Crni aluminijski profili  linearni su i “hladni” elementi, koji se jasno ističu u svakom prostoru. U kombinaciji sa staklenim policama kreiraju ekskluzivan transparentan namještaj pogodan za dnevne boravke, poslovne prostore, hotele i restorane ili apartmane. Uz pomno odabrano osvjetljenje, neizostavno su glamurozni.

Dopadljiv i privlačan je spoj aluminijskih profila nosive konstrukcije s policama toplog strukturiranog drvnog dekora. Kontrast mekoće organskih linija prirode i ravnih linija hladnih aluminijskih profila neodoljiv su magnet korisnicima.

 

Aluminijske police u kuhinji: Modularni sistem 20x20

 

Završne obrade i primjena

Profili modularnog sistema 20×20 izrađeni su od visoko kvalitetnog aluminija u završnoj crnoj boji. Moguće je naručiti i matirano sive i anodizirane završne varijante. Podesni su za postavljanje samostojećih konstrukcija poput aluminijskih polica, stolova ili ormara uz regulacijske nožice, te pričvršćenjem ili vješanjem na zid, pa čak i strop.

 

Aluminijske police u kuhinji: Modularni sistem 20x20

 

Police, nosiva konstrukcija i ispune

Aluminijski kvadratni profili spajanjem stvaraju “kostur” ormara, ormarića ili polica. Za ispune se koriste iverali debljine 18 ili 19 mm ili stakla debljine 4 ili 6 mm. Za svaku se ispunu odabire odgovarajući kvadratni aluminijski profil, odnosno za iverale se koriste profili koji omogućuju deblje ispune, a za stakla profili prilagođeni debljinama stakala uz ugradnju odgovarajućih brtvi.

 

Aluminijske police u kuhinji: Modularni sistem 20x20

 

Kako se profili pripremaju i sklapaju?

Aluminijski kvadratni profili međusobno se spajaju posebno profiliranom metalnom spojnicom, koja osigurava čvrstoću spojeva. Pričvršćuju se s vijcima, kroz izbušene konusne rupe u aluminijskim kvadratnim profilima. Rupe se buše na mjestima predviđenih spojeva, vrlo jednostavno uz pomoć šablone za bušenje.

 

Sistem podesan za ručno sklapanje

Modularni sistem 20×20 je novo razvijen sistem spajanja aluminijskih profila, namijenjen ručnom sklapanju polica. Profili su posebno prilagođeni za samostalnu ručnu pripremu i pričvršćivanje, radi rješenja detalja spojeva, koji dozvoljavaju nešto veću toleranciju preciznosti.

 

Aluminijske police u kuhinji: Modularni sistem 20x20

 

Popis svih elemenata modularnog sistema 20×20

Modularni sistem 20×20 sastoji se iz nekoliko različitih aluminijskih kvadratnih profila i niza spojnih i završnih elemenata.

Kod aluminijskih kvadratnih profila razlikuju se nosivi vertikalni profili, te poprečni profili, koji mogu pridržavati ili nositi razne police. Dimenzije poprečnog presjeka aluminijskih kvadratnih profila su cca 20 mm x 20 mm.

Aluminijske police u kuhinji: Modularni sistem 20x20

 

Aluminijski kvadratni profili:

28R7711V12 vertikalni nosivi profil 21×21 mm, mat crni 4,1 m
28R7712V12 horizontalni profil 20×20 mm, mat crni 4,1 m
28R7713V12 horizontalni profil za staklene police, mat crni 4,1 m
28R7714V12 horizontalni profil za iverale 18/19 mm, mat crni 4,1 m

 

Brtve za police:

28RCEP0037  brtva za 18/19mm ploču sci
28RCEP0038  brtva za 4 mm staklo sci
28RCEP0039  brtva za 6 mm staklo sci

 

Spojni, završni elementi i regulacija:

28RCSA0010  metalna spojnica za MS 20×20  sci
28VTR4X12S  vijak za spoj profila M4x12 crni
28RCSP0224  završetak grafit za MS 20×20 sci
28RCLA0138  regulacija visine M10 za ms 20×20 sci
28VSTB10X1  M10x12 regulator sistema

28RCLF0061  šablona za bušenje za MS 20×20 sci

 

Modularni sistem 20×20 – komplet je sastavljen proizvod s popisom svih elemenata, koje možete kombinirati i provjeriti našem webshopu.

 

Zaključak

Iznimno praktičan i prilagodljiv modularni sistem 20×20 moguće je kombinirati u svakom interijeru. Sistem je osobito zanimljiv za kreiranje gotovog namještaja radi jednostavne pripreme i montaže, prilagođene za ručnu ugradnju. Sadrži niz detalja i gotovih rješenja, radi čega se značajno razlikuje od sličnih proizvoda na tržištu.

 

Aluminijske police u kuhinji: Modularni sistem 20x20

 

Konačan rezultat je nevjerojatno uvjerljiv izgled, glatkih spojeva i iznimne dopadljivosti, pogodan za svaki prostor i svaku namjenu. I ne zaboravite, aluminijske police apsolutni su hit!

 

Ne zaboravite, informacije o cijenama i elementima modularnog sistema 20×20 možete proizvoljno kombinirati i provjeriti našem webshopu u sastavljenom proizvodu svih ponuđenih elemenata: Modularni sistem 20×20 – komplet.

 


  

Želite li saznati male tajne dobrog uređenja interijera, iskoristiti najpogodnije kupnje ili prije svih ostalih nabaviti proizvode koje “svijet nije vidio”?

 

Sve što vas zanima o svojstvima proizvoda, materijala i njihovoj uporabi možete saznati u Iverpanovim prodajnim centrima, na Iverpanovom Facebook-u ili nas kontaktirati na email: info@iverpan.hr