Meni
Pametna rješenja / Savjeti i inspiracije

Aluminijske police u vašem domu – Zanimljiv dekor dojmljivog efekta!

Dominacija metala u uređenju interijera zadnjih je godina veliki hit. Bilo da se radi o bakru, željezu, inoxu, čeliku ili aluminiju, jedno je sigurno. Svaki od njih u kombinaciji s drugim materijalima u prostoru se može nametnuti kao zanimljiv dekor dojmljivog efekta. Velika im je prednost to što su lako uklopljivi u bilo koji stil, a suvremene metode obrade omogućile su njihovu raznoliku upotrebu u interijerima. U ovom blogu vam predstavljamo fantastični modularni sustav za aluminijske police.

Aluminijske modularne police mogu obogatiti prostor, čineći ga prozračnim i dajući zanimljiv vizualni efekt.
Izvor: Iverpan

Dizajneri interijera za njih kažu da unose pravu sirovu estetiku u prostor. Tu ulogu u potpunosti opravdavaju i razni komadi namještaja koji se mogu napraviti uz pomoć modularnih, aluminijskih profila. Police, stolići i stolovi, otvoreni ili zatvoreni ormarići i ormari, namještaj u kupaonicama, kuhinjama, dnevnim boravcima itd. – mogućnosti je uistinu puno, kao i kombinacija s drugim materijalima. U nastavku vam otkrivamo kako funkcioniraju modularni sistemi spojenih aluminijskih profila i kako se mogu uklopiti u vaš dom.

Modularni sistem 20×20 za aluminijske police

Modularni sistem 20×20 sastoji se od nosive konstrukcije međusobno spojenih aluminijskih profila, te niza transparentnih polica ili polica od iverala, ispuna, poleđina, pa čak i vrata. Izrađeni su od visokokvalitetnog aluminija u završnoj crnoj boji, a moguće je naručiti i matirano sive i anodizirane završne varijante. Pogodni su za postavljanje samostojećih konstrukcija poput aluminijskih polica, stolova ili ormara uz regulacijske nožice, te pričvršćenjem ili vješanjem na zid, pa čak i na strop.

Trendovi 

Već je neko vrijeme trend uvođenja industrijskih elemenata u poslovne interijere, a danas se sve više uvodi i u domove. Kuhinja, kupaonica, spavaća soba ili dnevni boravak nisu više izuzetak. Suvremeni dizajn posebno njeguje inspirativne kombinacije luksuza s autentičnim, čak i naglašeno rustikalnim detaljima. Iskoristite takve kombinacije i u svom domu. 

Police zanimljivih geometrijskih oblika mogu dati posebnu draž prostoru, pri čemu se zbog svoje decentnosti jednostavno uklapaju u razne prostore.
Izvor: Iverpan

Inspiracija

Namještaj izrađen od crnih aluminijskih profila dat će svakom prostoru “sirov” i cool izgled, radi čega je ovakav sistem apsolutni hit u industriji izrade namještaja i opremanja interijera. Posebno se ističu dekorativne aluminijske police koje se mogu kombinirati s, primjerice, stalcima za cvijeće ili pak instaliranom LED rasvjetom. Uz pomno odabrano osvjetljenje, ovakve police mogu unijeti dašak glamura u vaš životni prostor. 

Crni aluminijski profili linearni su i “hladni” elementi, koji se jasno ističu u svakom prostoru. U kombinaciji sa staklenim policama kreiraju ekskluzivan, transparentan namještaj pogodan za dnevne boravke, poslovne prostore, hotele i restorane ili apartmane. 

Modularne aluminijske police za svaki prostor
Modularni sustavi za aluminijske police su idealan izbor za razne prostore, pa tako daju zanimljive mogućnosti za stvaranje dodatnog korisnog prostora uz zanimljive vizualne efekte.
Izvor: Cronodesign.com

Dopadljiv i privlačan je spoj aluminijskih profila nosive konstrukcije s policama toplog strukturiranog drvnog dekora. Kontrast mekoće organskih linija prirode i ravnih linija hladnih aluminijskih profila neodoljiv su magnet korisnicima.

Zgodan i praktičan može biti i mali coffee table koji se može kombinirati s različitim ispunama. 

Iznimno praktičan i prilagodljiv modularni sistem 20×20 moguće je kombinirati u svakom interijeru. Sistem je osobito zanimljiv za kreiranje gotovog namještaja radi jednostavne pripreme i montaže, prilagođene za ručnu ugradnju. Sadrži niz detalja i gotovih rješenja, i odličan je odabir ako želite oplemeniti svoj dom posebnim komadima namještaja.