Meni
Najbolji izbor / Savjeti i inspiracije

Stol po mjeri – odaberite savršeno postolje ili noge za stol u industrijskom stilu

Društvene mreže su zadnjih godina postale neiscrpno vrelo inspiracije kada je riječ o uređenju interijera. Osim toga, viralnima postaju brojni trendovi koji zaista mogu inspirirati i potaknuti svakoga od nas da za svoj dom skrojimo nešto posebno, bez puno uloženog vremena i truda. Staro-novi trend izrade, preuređenja, redizajna ili kreiranja vlastitih predmeta postaje još popularniji te dobiva pobornike i šire od zajednice isključivih entuzijasta. Zaista ne morate imati prostor i garažu prepunu alata kako biste sami napravili, primjerice, vlastiti stol po mjeri. 

S vama dijelimo zanimljivu i nadasve jednostavnu ideju za vaš vlastiti projekt – izrada stola po vašoj mjeri od materijala dostupnih na tržištu. 

Kombinacija impresivne površine i čvrstih metalnih nogu u industrijskom stilu je u trendu i lijepo će se uklopiti u gotovo svaki prostor.

Samostalna izrada stola može biti uistinu jednostavan zadatak i valja napomenuti onaj najvažniji benefit koji dobivate – stol po vašoj mjeri i po mjeri vašeg prostora. Ovako izvedeni stolovi nerijetko su i financijski isplativiji od gotovih stolova koji su dostupni na tržištu. A ponuda materijala, nogu i postolja za stolove uistinu je šarolika i kao takva zadovoljit će baš svaki ukus.

Dovoljno je voditi računa o stilu koji dominira prostorom kako bi se vaš novi stol po mjeri uklopio u postojeći dizajn. Neke kombinacije nogu i ploča mogu biti i efektne. Tako vaš novi stol može postati statement komad koji će preuzeti centralnu ulogu u interijeru. Mogućnosti je uistinu puno, pa krenimo zajedno u svijet kreiranja stolova. 

Odabir postolja za impresivan stol po mjeri

Postolje i noge ključan su dio svijeta stolova, bez obzira na to da li se radi o radnom ili blagovaonskom stolu. Prije samog odabira postolja i nogu, najvažnije je odrediti stil stola koji želite stvoriti. Ako ste pobornik industrijskog stila i njegove kameleonske mogućnosti uklapanja u razne prostore i postojeće stilove uređenja, u Iverpanovom asortimanu možete pronaći noge koje će se savršeno uklopiti u vaš novi stol. U našoj ponudi osigurali smo visokokvalitetne crne, metalne noge koje se odlikuju vrhunskom čvrstoćom. Za njih možemo reći da su zahvaljujući preciznoj izradi dovoljno snažne, čvrste i robusne za doživotnu, svakodnevnu upotrebu. A vrlo je važno odabrati kvalitetne noge s obzirom da one utječu na stabilnost stola.

U nastavku vam donosimo nekoliko kombinacija stolova koje možete napraviti koristeći noge i  materijale za ploču iz naše ponude. 

1. Henke – odvažna jednostavnost za upečatljiv stol po mjeri

Henke noge su jednostavnog dizajna koje će iznimno lijepo naglasiti površinski dio stola. Želite li efektan stol koji će biti pravo osvježenje za vašu blagavaonicu, Henke noge u kombinaciji sa dekorativnim iveralom na površini odličan su izbor. Ovakav blagavaonski stol izvrsno će se uklopiti u minimalistički uređene prostore. Svojim dizajnom nametnut će se kao efektan stol u službi razbijanja monotonije ovog stila. 

Hanke je upečatljivi model noge u industrijskom stilu koji odiše čvrstoćom i s površinom čini impresivan stol po mjeri.
Henke je upečatljivi model noge u industrijskom stilu koji odiše čvrstoćom. U kombinaciji sa odabranom površinom nametnut će se kao statement komad u prostoru.

2. New Yorkimpresivna i zanimljiva geometrija za statement komad u prostoru

Ako želite stol koji će biti impresivan i centralni komad u prostoru – zanimljiva geometrija u kombinaciji sa snagom kojom odiše metal čine postolje New York savršenim odabirom. Djeluje snažno, industrijski, dok ga zanimljiv dizajn čini elegantnim. Preporučamo ovakvo postolje upariti s jednobojnim ili drvnim dekorom iz Woodline kolekcije u kojoj do izražaja dolaze detalji poput godova, finih pukotina i blagih tragova vremenskih prilika.

Ukoliko želite upečatljiv stol koji će podići prostor na novu razinu, impresivno New York postolje idealan je odabir.

3. Lignor – profinjen dekorativni element na stolu

Zbog svog profinjenog i prozračnog dizajna, model Lignor itekako opravdava onu dekorativnu funkciju nogu. Ove žičane ljepotice zadnjih su godina postale veliki hit na društvenim mrežama. Posebno je istaknut trend korištenja istih kao nogu za radne stolove. Primjerene su i za izradu blagovaonskih stolova, ali onih manjih dimenzija. Posebno dobro izgledaju u kombinaciji s površinama koje su malo deblje, pa preporučamo betonske ili drvene dekore od iverala deblje od 20 mm.

Model noge Lignor je savršen za one koji traže klasičan hairpin dizajn nogu koji je trenutno u trendu.

4. Radarspoj prozračnosti i snažnog utjecaja na prostor

Uz industrijski stil, danas su u trendu i elegantne, tanke površine. Moderni materijali koji su postali dostupni na tržištu, poput kvarca ili kompakt ploča, omogućuju iznimno tanak presjek ploče stola u odnosu na njene dimenzije. Tako stol postaje iznimno elegantan komad u vašem prostoru. Ovakvu površinu potrebno je upariti s jednako prozračnim postoljem ili nogama i na taj način ćete dobiti specifični spoj prozračnosti i snažnog utjecaja na vaš prostor. Za takvu kombinaciju idealna je noga za stol Radar. Ove noge ostavljaju dojam čvrstoće i snage, no zbog svog dizajna su istovremeno nenametljive i atraktivne.

Model noge Radar spaja čvrstoću metala s elegancijom dizajna koji naglašava tanki profil noge.

Odabir radne površine za stol

Nakon što ste odabrali noge i postolje, preostaje vam odabrati ploču. U Iverpanovoj ponudi dostupan je širok spektar materijala poput dekorativnog iverala, kvarca, porculana ili Compacta. Cjelokupnu ponudu možete istražiti putem našeg webshopa ili nas posjetiti u nekom od naših centara. Tu smo za sva pitanja kako bismo vam pomogli sastaviti idealan stol za vaš prostor.