Meni
Pametna rješenja / Savjeti i inspiracije

Kuhinjske košare i kolone – superheroji organizacije

Posložena, uredna i dobro organizirana – tako bi trebala izgledati idelana kuhinja u kojoj su svakodnevne aktivnosti maksimalno olakšane i u kojoj je boravak i kuhanje čisti užitak. Zato su dobra organizacija i iskoristivost prostora imperativi kada je riječ o uređenju kuhinje.

Bez obzira radi li se o maloj ili velikoj kuhinji, uvijek razmišljamo kako pametno iskoristiti svaki milimetar i dobiti dodatni prostor za odlaganje. Kontinuirane inovacije na području dizajna interijera sa sobom su donijele i brojna rješenja za pohranjivanje i organizaciju. Ona i više nego uspješno rješavaju problem nedostatka prostora i nereda u kuhinji.

Nove završne obrade i materijali omogućili su da bojama i dizajnom odgovaraju modernim kuhinjama. Kolone i košare koje vam predstavljamo u nastavku bloga pravi su superheroji kuhinjske organizacije jer se u potpunosti prilagođavaju najoptimalnijoj organizaciji vašeg kuhinjskog prostora. 

Kolone koje ormare pretvaraju u smočnice jednostavnog dizajna

Ako ste u potrazi za rješenjima koja će pohranjivanje i organizaciju u vašem kuhinjskom ormaru dovesti do savršenstva, mogli biste se zaustaviti na kuhinjskim kolonama. Osim što dobivate dodatni prostor za držanje namirnica, njihova velika prednost je što nevjerojatnom lakoćom vaše kuhinjske ormare pretvaraju u smočnice jednostavnog dizajna.

Ovaj sistem omogućava dobru preglednost i pristupačnost radi potpune izvlake okvira s košarama koji je testiran na preko 50.000 zatvaranja te ima moderno dizajnirane košare sa soft mehanizmom za lagano i tiho zatvaranje.

Svojim jednostavnim dizajnom kolone garantiraju organizaciju na zavidnoj razini koja će zadovoljiti i one najveće perfekcioniste među nama.

Jednostavnost je bila i ostala nit vodilja za dobru organizaciju svakog prostora, pa tako i kuhinje. Kolone Soft Sige svojim jednostavnim dizajnom garantiraju organizaciju na zavidnoj razini koja će zadovoljiti i one najveće perfekcioniste među nama. Foto: SigeSpa
Jednostavnost je bila i ostala nit vodilja za dobru organizaciju svakog prostora, pa tako i kuhinje. Kolone svojim jednostavnim dizajnom garantiraju organizaciju na zavidnoj razini koja će zadovoljiti i najveće perfekcioniste među nama. Foto: SigeSpa

 Istražite i ova dva modela kolona na našem webshopu: ProlineSige i ElleSige

Izvlačne kuhinjske košare za iskorištavanje kutnog prostora 

Stvoriti dodatni skaldišni kapacitet u teško dostupnom prostoru kutnog ormara može biti uistinu veliki izazov. Zato prilikom dizajniranja kuhinjskog namještaja razmislite o pametnom sustavu izvlačnih košara. Ovaj mehanizam omogućiti će vam da u potpunosti iskoristite “slijepi” prostor ormarića. Tako ćete osigurati dodatni prostor za posude, tave, lonce… Posuđe će vam biti lako dostupno radi posebno osmišljenog mehanizma koji se pokreće jednostavnim otvaranjem ormarića.

Ugradnja kutnih kuhinjskih košara omogućava vam dodatan prostor za pohranu tako što osigurava laku dostupnost i najudaljenijih dijelova namještaja.

Ugradnja kutnih kuhinjskih košara stvoriti će dodatni skladišni kapacitet u teško dostupnom prostoru svakog kutnog ormara. Foto: Gollinucci
Ugradnja kutnih kuhinjskih košara stvoriti će dodatni skladišni kapacitet u teško dostupnom prostoru svakog kutnog ormara. Kutna košara Sous-Chef, Foto: Gollinucci

Izvlačne kuhinjske košare za donje elemente 

Zahvaljujući dizajnu izvlačnih košara koje se ugrađuju u donje elemente svaki predmet, boca, posuda ili spužva ima svoje mjesto. Svojom čvrstoćom i funkcionalnošću pružaju sjajne mogućnosti organiziranja. Baš zato su must have dodatak svakoj kuhinji, bez obzira na njezinu  veličinu.

Izvlačne kuhinjske košare u donjim elementima često se koriste za spremanje sitnih kuhinjskih potrepština poput začina i ulja koje je dobro imati pri ruci prilikom kuhanja. 

Izvlačne kuhinjske košare u donjim elementima često se koriste za spremanje sitnih kuhinjskih potrepština poput začina i ulja koje je dobro imati pri ruci prilikom kuhanja.
Izvlačne košare u donjim elementima često se koriste za spremanje sitnih kuhinjskih potrepština poput začina i ulja koje je dobro imati pri ruci prilikom kuhanja. Foto: SigeSpa

Postignite savršenstvo vlastite kuhinje tako što ćete imperativ staviti na organizaciju i red. Maksimalno iskoristite postojeći prostor, a pokušajte osigurati i dodatan prostor gdje god je to moguće.

Istražite naš webshop i pronađite kuhinjske kolone i košare koje će biti vaš najbolji saveznik u planiranju dobro organizirane i uredne kuhinje, u kojoj je iskorišten baš svaki centimetar prostora.