Meni
Inspiracije / Trendovi

Kuhinja iz snova u 2022. – Trendovi i savjeti

Što je “in” ove godine? Na čemu će biti naglasak i kako će izgledati kuhinje u 2022. godini? U svijetu dizajna interijera, trendovi se mijenjaju iz godine u godinu i uvijek su prepuni inspirativnih smjernica za dobro uređenje.

Planirate li svoju novu kuhinju po mjeri ili obnovu stare, izdvojite malo vremena kako biste saznali koje boje i koji trendovi će biti popularni u uređenju kuhinja u godini pred nama.

Crna, siva i tamnoplava

Trendovi u uređenju kuhinja zadnjih godina sve više se udaljavaju od klasične bijele i nježnijih nijansi prema drugom kraju spektra boja. Tamne boje u kuhinjama preplavile su profile na društvenim mrežama i zaista se vidi kretanje prema bogatijim, kompleksnijim, gotovo eksperimentalnim načinima kako uskladiti funkcionalnost, zadržati dobru energiju i postići sinergiju u prostoru.

Bilo da se radi o crnoj, tamnoplavoj ili sivoj, ove boje uz odabir pravog osvjetljenja garantiraju estetiku na visokoj razini, ali i profinjenu atmosferu u kuhinji. Odlučite li se i vi za neku od tamnih boja u svojoj kuhinji, osim estetike, stavite naglasak i na funkcionalnost te praktičnost.

Suvremeno tržište preplavljeno je inovativnim materijalima koji svojim značajkama uistinu pomažu u lakšoj svakodnevici. Jedan takav je i Optimatt – antifingerprint materijal na kojem se otisci prstiju uopće ne vide. U kombinaciji s drvnim dekorom dobit ćete savršenu sinergiju estetike i funkcionalnosti u svojoj novoj kuhinji.

Tamne boje u kuhinjama preplavile su profile na društvenim mrežama i zaista se vidi kretanje prema bogatijim, kompleksnijim, gotovo eksperimentalnim načinima kako uskladiti funkcionalnost, zadržati dobru energiju i postići sinergiju u prostoru.
Tamne boje u kuhinjama preplavile su profile na društvenim mrežama i zaista se vidi kretanje prema bogatijim, kompleksnijim, gotovo eksperimentalnim načinima kako uskladiti funkcionalnost, zadržati dobru energiju i postići sinergiju u prostoru. Izvor: Iverpan.hr

Zelena boja za povratak prirodi

Zelena boja definitivno je dobila posebnu ulogu u ovogodišnjim trendovima. Povratak prirodi pozitivan je trend koji je vrhunac popularnosti doživio za vrijeme pandemije kada smo u svojim domovima provodili višestruko više vremena nego prije.

Tada se pojavila velika potreba da stvorimo okružje koje nas opušta, umiruje i obnavlja, kao što to čini boravak u prirodi. Želite li u 2022. kuhinju u kojoj ćete se jednako tako osjećati dok kuhate i družite se sa svojim najmilijima, budite malo odvažniji i odlučite se za zelenu boju.

Mint je službeno proglašena bojom godine, ali nećete pogriješiti na koju god nijansu se odlučili. Primjerice, tamnozelena je idealna za kuhinje većih kvadratura jer daje iznimno lijep dojam elegancije i sofisticiranosti.

Jedna takva nijansa je Olive Detour iz kolekcije Rauvisio Noir koja oduševljava završnim baršunastim, matiranim slojem. To je materijal vrhunskih značajki, poput visoke razine otpornosti na toplinu i vlagu, mogućnosti repariranja mikroogrebotina i zaštite od otisaka prstiju. Za ovaj materijal bismo definitivno mogli reći da je savršen spoj visoke estetike i funkcionalnosti u jednom.

Zelena je proglašena bojom godine. Atraktivna nijansa je #Olive Detour iz kolekcije Rauvisio Noir koja oduševljava završnim baršunatim, matiranim slojem.
Zelena je proglašena bojom godine. Atraktivna nijansa je Olive Detour iz kolekcije Rauvisio Noir koja oduševljava završnim baršunastim, matiranim slojem. Izvor: Iverpan.hr

Otvorene police

Otvorene police koje u kuhinji služe za odlaganje i pohranu posuđa i detalja ove godine postat će poželjan detalj u svakoj kuhinji. Treba naglasiti da je ovakav kuhinjski namještaj izuzetno praktičan i iznimno lijepo funkcionira u ulozi dekorativnog elementa. Osim toga, unijet će novu dozu stila i ostaviti dojam prozračnosti.

Ako ste ljubitelj metala u interijerima, uz pomoć modularnih sistema dostupnih na tržištu, možete kreirati aluminijske police po svojoj mjeri. Unijeti malo sirove estetike u prostor uvijek je dobar odabir. Zanimljivi geometrijski oblici mogu prostoru dati posebnu draž, a zbog svoje decentnosti jednostavno će se uklopiti u razne stilove.

Uz pomoć modularnih sistema dostupnih na tržištu, možete kreirati aluminijske police po svojoj mjeri. Ovakav kuhinjski namještaj izuzetno praktičan i iznimno lijepo funkcionira u ulozi dekorativnog elementa kuhinja.
Uz pomoć modularnih sistema dostupnih na tržištu, možete kreirati aluminijske police po svojoj mjeri. Ovakav kuhinjski namještaj izuzetno praktičan i iznimno lijepo funkcionira u ulozi dekorativnog elementa. Izvor: Iverpan.hr

Velika potražnja za upečatljivim površinama

Porast potražnje za upečatljivim površinama poput kuhinjskog otoka i kvarca daje naznaku za još jedan must have detalj u kuhinji. Kvarcne ploče nepogrešiv su odabir, kako u estetskom tako i u funkcionalnom smislu.

Atraktivne poput prirodnog kamena, ali izdržljivije i otpornije, idealne su za kreiranje upečatljivih površina u vašoj kuhinji. Možete ih upotrijebiti kao radne ploče te podne obloge, zidne obloge, za šankove, pultove, stolove i razne dizajnerske detalje.

Upečatljiva površina od kvarca u kombinaciji s drvenim dekorom vašu kuhinju učinit će savršeno elegantnom. I vjerujemo da ćete uživati u svakom trenutku provedenom u njoj.

Kvarc je prethodne godine postao iznimno tražen materijal, a predviđa se da će i ova godina biti godina kvarca. Upečatljiva površina kuhinja od ovog materijala u kombinaciji s drvenim dekorom vašu kuhinju učinit će savršeno elegantnom.
Kvarc je prethodne godine postao iznimno tražen materijal, a predviđa se da će i ova godina biti godina kvarca. Upečatljiva površina od ovog materijala u kombinaciji s drvenim dekorom vašu kuhinju učinit će savršeno elegantnom. Izvor: Iverpan.hr

Kuhinja kao višenamjenski prostor

Svestrana kuhinja pogodna za kuhanje, blagovanje, druženje i rad u 2021. bila je najtraženija dizajnerska zadaća prilikom uređivanja ovog centralnog mjesta u domu. Ona više nije ultimativno mjesto za pripremu hrane, nego i produžetak doma u kojem obavljamo i neke druge aktivnosti.

Ako ste i vi svoju kuhinju zamislili kao višenamjenski prostor, obratite pažnju na funkcionalnost i praktičnost. Tržište je prepuno inovativnih i praktičnih rješenja koja nam uistinu mogu biti korisna.

Svestrana kuhinja pogodna za kuhanje, blagovanje, druženje i rad u 2021. bila je najtraženija dizajnerska zadaća prilikom uređivanja ovog centralnog mjesta u domu.
Svestrana kuhinja pogodna za kuhanje, blagovanje, druženje i rad u 2021. bila je najtraženija dizajnerska zadaća prilikom uređivanja ovog centralnog mjesta u domu.
Svestrana kuhinja pogodna za kuhanje, blagovanje, druženje i rad u 2021. bila je najtraženija dizajnerska zadaća prilikom uređivanja ovog centralnog mjesta u domu. Izvor: Blum