Meni
Pametna rješenja / Savjeti i inspiracije

Pametni okovi koji svaku kuhinju čine boljom

Kada planirate svoju kuhinju iz snova, uvijek je važno uzeti u obzir nekoliko faktora: dizajn kuhinje koji će se uklopiti u vašu viziju životnog prostora, praktičnost u svakodnevnom korištenju, te maksimalno iskorištenje dostupnoga prostora. Pametni okovi kakve možete pronaći i u ponudi Iverpana osmišljeni su kako bi vam pomogli da ostvarite sve ove ciljeve. Ova praktična rješenja nude privlačan, često inovativan dizajn, uparen s visokom kvalitetom izvedbe. U nastavku smo odabrali nekoliko primjera koji će svaku kuhinju podići na novu razinu.

Servo-drive za Aventos podizne mehanizme vrata

Jedno od čestih rješenja s kojima se susrećemo u modernim kuhinjama su podizno-preklopna vrata gornjih elemenata. Jedno od popularnijih rješenja na tržištu je Aventos sustav iz Bluma. Ovakav sustav otvaranja vrata gornjih elemenata pruža bolji pristup unutrašnjosti i otvara mogućnost korištenja dugih neprekinutih panela kakvi nisu mogući sa standardnim sustavima otvaranja vrata. Jedno od ograničenja ovog rješenja je visina elementa. Čak i ako imate dostupne visine prostora, ograničeni ste vašim dosegom ruke. Kada su vrata podignuta, morate moći dohvatiti ručkicu kako biste ih zatvorili. Ovo je primjer gdje pametni okovi mogu na jednostavan način podići razinu uporabljivosti.

Pametni okovi: Servo-drive za Aventos mehanizme podiznih vrata daje sasvim novu razinu Vašoj kuhinji - vrata elemenata možete otvoriti ili zatvoriti dodirom prsta!
Servo-drive za Aventos mehanizme podiznih vrata daje sasvim novu razinu vašoj kuhinji – vrata elemenata možete otvoriti ili zatvoriti dodirom prsta!

Blum je ovom problemu doskočio pametnim korištenjem prekidača koji se nalazi na stranici korpusa. Servo-drive se montira na Aventos podizne mehanizme i omogućava vam da jednim dodirom otvorite ili zatvorite vrata elementa. Uz to, ovaj pametni okov i dalje omogućuje da vrata po želji otvarate ili zatvarate ručno, a uključuje i pametni sigurnosni sustav koji osigurava da se okov zaustavi kada detektira dodir s drugim objektom – bila to vaša ruka ili tanjur koji izviruje iz elementa.

Space Step – pametno rješenje za olakšavanje pristupa visokim elementima

Kod dizajna moderne kuhinje važno je maksimalno iskoristiti prostor, ali i učiniti kuhinju sastavnim dijelom interijera. To znači da ćete često željeti iskoristiti punu visinu zida na kojemu se kuhinja nalazi. Na ovaj način stvarate dodatni korisni prostor, no nažalost taj prostor može biti teško dostupan. Tu na scenu stupa Space Step – genijalno rješenje uz koje namještaj dobiva više funkcija. Ovaj okov ladicu u dnu elementa pretvara u izdržljivu stepenicu na koju možete stati kako biste lakše dosegnuli prostor u visokom elementu. Pri tome je važno naglasiti da ovaj okov omogućuje da i dalje zadržite korisni prostor za odlaganje u ladici!

Pametni okovi: Blum Space step je okov koji Vam omogućuje da pristupite teško dostupnim elementima na siguran način.
Blum Space step je okov koji vam omogućava da pristupite teško dostupnim elementima na siguran način.

Pokrov koji služi kao tajna površina stepenice se dodatno izvuče po otvaranju ladice, pri čemu okov klizi glatko, te se zatvara soft-close tehnologijom. Naravno, Blum je pri dizajnu mislio i na sigurnost. Pokrov ima mehanizam zaključavanja koji se aktivira već pri opterećenju od samo 9kg, što osigurava stabilnost dok stojite na njemu. Space Step je osvojio i prestižnu Red Dot nagradu za dizajn!

Space Tower pretvara element kuhinje u prostranu smočnicu

Visoke kolone su postale čest prizor u modernim kuhinjama. Osim što mogu vizualno pretvoriti vašu kuhinju u konstruktivni element prostora, visoke kolone daju i veliku količinu iskoristivog prostora za odlaganje. Space Tower je sustav koji će vam omogućiti da jedan element vaše kuhinje pretvorite u pravu smočnicu!

Space Tower kroz korištenje praktičnih izvlačnih elemenata omogućuje da element kuhinje pretvorite u pravu smočnicu.
Space Tower kroz korištenje praktičnih izvlačnih elemenata omogućava da element kuhinje pretvorite u pravu smočnicu.

Space Tower se sastoji od vertikalnog niza izvlačnih elemenata koji vam omogućavaju pristup namirnicama sa tri strane. Na taj način u isti prostor možete složiti više namirnica, a da pri tome sve budu jednako lako dostupne. Pri tom su dostupni i dodatni elementi za organizaciju koji ovaj sustav podižu na još višu razinu praktičnosti. Ovaj sustav okova ima visoku nosivost, a moguće ga je ugraditi u razne širine i visine elemenata.

Uz Space Twin iskoristite i najmanji dostupni prostor u kuhinji

Kod planiranja rasporeda elemenata kuhinje, osnovni elementi poput sudopera, perilice ili pećnice definiraju njihove dimenzije. Ovi elementi imaju svoje standardne dimenzije zbog ugradbenih elemenata. Zato često ostaju manji prostori za uske elemente koje može biti teško iskoristiti na optimalan način. Space Twin je okov koji je osmišljen da riješi upravo ovaj problem.

Space Twin će Vam omogućiti da kvalitetno iskoristite i najuže elemente Vaše kuhinje.
Space Twin će vam omogućiti da kvalitetno iskoristite i najuže elemente vaše kuhinje.

Izvlačni element Space Twin se montira u uske elemente i na taj način vam pruža praktično mjesto za odlaganje stvari poput boca, začina ili dasaka za rezanje. Izvlačni mehanizam visoke kvalitete izvedbe pruža glatko izvlačenje, a izvlačni element se može u potpunosti izvući iz elementa u koji je ugrađen. Tako vam je omogućen lagan pristup svom sadržaju koji odlučite unutra odložiti.


Ponuda okova za kuhinje je danas iznimno bogata te vam nudi veliki broj iznimno praktičnih i korisnih rješenja. Pametni okovi će vam pomoći da svojoj kuhinji na jednostavan način podignete vrijednost!