Meni
Zanimljivo

Kako urediti dom prema horoskopskom znaku

horoskopski znakovi1

Prema riječima astrologa naši horoskopski znakovi otkrivaju mnogo o nama.

Ako vas zanima ili zabavlja saznati koji je znak poznat kao krajnje uredan ili koji je boem u srcu ili koje su boje vašem znaku najzanimljivije pronađite svoj znak i pročitajte što kažu astrolozi kako vaša osobnost utječe na vaš stil.

Zanima nas jesu li pogodili?

JARAC: TRADICIJA

Jarac (22. prosinca – 19. siječnja)

01-jarac
Fotografija: Miguel Flores-Vianna

Tradicionalnom i praktičnom jarcu potreban je dom koji se lako održava. Rado ćete platiti više za stvari koje traju, nego kupiti stvari koje ćete morati promijeniti za par godina. Ukrasite svoj dom objektima koji odražavaju vašu povijest, obiteljskim antikvitetima, vintage detaljima i dragim ili poludragim kamenjem.
Jarac voli tradicionalni dekor s djedovim satovima, kožnim sofama, drvenim ormarićima… Maslinasto zelena, mornarsko plava i smeđa su vaše omiljene boje, a uz dodatak svježeg cvijeća ili pokoji sjajni detalj izbjeći ćete premračne interijere. Veliko radno područje za vas je od vitalne važnosti, zajedno s punim policama knjiga i masivnim stolom.
Praktični kao što jeste, tražite korisnost u svim stvarima, ali se morate prisiliti stare stvari mijenjati novima kako bi se osjećali lakši i sretniji.

VODENJAK: EKLEKTICIZAM

Vodenjak (20. siječnja – 18. veljače)

02-vodenjak
Fotografija: Roger Davies

Vodenjaci su poznati po svom eklektičnom ukusu i ne obraćaju puno pozornosti na pravila. Kao vladar modernog i futurističkog, vaš dom ima istaknute snažne grafizme i moderne materijale poput stakla i čelika.
Možda nemate najudobniju kuću, ali je besprijekorno uređena konceptualnim umjetninama i sirovim drvenim podovima. Zid galerije je mjesto koje ste odabrali da biste pokazali svoje umjetnine. Svoju pažnju usmjeravate na živopisne nijanse poput plave, ljubičaste, indigo i boje lososa. Kada je riječ o ukrašavanju, nema pravila za vas, tako da možete slobodno kombinirati otiske i uzorke, točkice s prugama, stvarajući svoj jedinstveni stil.
Zadovoljite svoju žudnju za najnovijom tehnologijom, a kada završite s ukrašavanjem posadite neko cvijeće kako biste njegovali svoj unutarnji osjećaj odgovornosti.

RIBE: ZEMLJA SNOVA

Ribe (19. veljače – 20. ožujka)

03-ribe
Fotografija: Roger Wade

 Ribe žele umirujući dom. Samoća im je nagrada i zato preferiraju tihe prostore za meditaciju ili laganu glazbu. Mirne boje mora poput ljubičaste ili zelene nagovještavaju vašu sanjivu prirodu i vezu s oceanom. Postavite u prostor zen fontanu ili akvarij, jer vas voda smiruje i ukrasite ga prirodnim vlaknima poput svile na jastucima.
Odaberite jednostavnije linije kako biste lakše održavali svoj dom, a zatim ispunite prostor s detaljima kao što su „lovci snova“, šareni kristali, magična prašina ili barem neke fluorescentne zvijezde na stropu. Vaša kupaonica bi trebala biti raskošna i udobna, s velikom kadom, mirisnim svijećama i šarenim ručnicima, a spavaća soba vaših snova je ogroman krevet okružen zidovima, tamnim zavjesama i diskretnom rasvjetom na stropu.
Dom je za vas mirni kutak za sanjarenje.

OVAN: FUNKCIONALNOST

Ovan (21. ožujka – 19. travnja)

04-ovan
Fotografija: Douglas Friedman

 U vašem domu sve mora biti dobro organizirano i pristupačno. Nemate strpljenja za puno detalja. Volite jednostavne stvari, s nekoliko crvenih predmeta koje će razbiti hladnoću interijera. Kada uređujete svoj dom, koristite intenzivne i žarke boje koje su u skladu s vašom snažnom osobnošću, osobito u uredu, što će vam pojačavati motivaciju. Živopisna zagasito crvena boja savršena je za ovaj znak.
Držite se jednostavnosti i modernih linija, a ne opterećujte svoj prostor onim što se ne može lako očistiti. Trebate svoju vlastitu sobu zbog svoje visoko intelektualne, maštovite prirode i kreativnosti koju se ne ustručavate osloboditi. Ukrašavajte inspirativnim uspomenama, trofejima ili slikama svojih postignuća.

BIK: UŽITAK

Bik (20.-20. Travnja)

05-bik
Fotografija: Roger Davies

Bik je velikih ljubitelj materijalnih stvari i umjetnina i stoga treba živjeti u udobnom prostoru s “najboljim od svega”. Perzijski sagovi, slike, duboke kožne sofe i umjetnički okviri fotografija dobri su izbori za uređenje. Usredotočite se na mjesta za opuštanje u dnevnoj sobi. Vaš kauč i krevet su najvažniji dijelovi namještaja u vašoj kući. Moraju biti udobni, veliki i čvrsti, kao da su napravljeni za cjelodnevni boravak u njima. Osjećate se najbolje u prirodnim materijalima i zemaljskim bojama koje će stvoriti ugodnu i opuštajuću atmosferu.
Vaš dom je slika vašeg dobrog ukusa, a vi se volite pokazati sa stilom.

BLIZANCI: SOCIJALIZACIJA

Blizanci (21. svibnja – 20. lipnja)

06-blizanci
Fotografija: Björn Wallander

Blizanci žude za raznolikosti i često se ne mogu dugo vezati za samo jedan određeni stil. Volite eklektične grafizme, boje i akcente. Neobične kombinacije boja poput narančaste i ljubičaste ili vruće ružičaste i zelenkaste djeluju sasvim dobro u vašem domu, ali pokušajte ublažiti svoje kolorističke afinitete s manje intenzivnijih komada. Usredotočite se na prostore za druženje gdje živopisno uređenje potiče zabavu.
Opremite prostor s višenamjenskim namještajem koji može primiti velik broj ljudi, a zauzima relativno malu površinu. Ugradite zanimljive zidne nosače za televizor, nabavite super brz internet i istaknite suvenire koji označavaju posebne trenutke u vašem životu. Oslobodite dijete u sebi i sami obojite zidove, u jednu od prostorija stavite trampolin ili bazen i ne zaboravite kupiti roštilj za svoju terasu. Druženje je blizancima jako važno!

RAK: OBITELJ

Rak (21. lipnja – 22. srpnja)

07-rak
Fotografija: Douglas Friedman

Rakovi jako vole svoj dom, udobnost i praktičnost. Želite sve kutke prostora ispuniti sjećanjima i korisnim stvarima, s puno otvorenog prostora i svjetla tako da možete disati.
Rak kojim vlada Mjesec trebao bi ukrašavati srebrom, blijedo plavim i svjetlucavo bijelim bojama. Okružite se umirujućim sentimentalnim predmetima kao što su suveniri, obiteljski albumi i uokvirene fotografije. Ukrasite cijeli zid fotografijama bliske obitelji i prijatelja, imajte oltar za svoja sjećanja, ali budite oprezni sa skupljanjem i čuvanjem stvari koje više ne vrijede.
Volite kuhati i jesti, tako da je kuhinja idealno mjesto za druženje. Veliki, rustikalni stol s klupama sjajan je način za okupljanje prijatelja za ugodno zabavno večer kod kuće.

LAV: LUKSUZ

Leo (23. srpnja – 22. kolovoza)

08-lav
Fotografija: Eric Piasecki

Lavovi si vole priuštiti najbolje što novac može kupiti. Oni će htjeti obogatiti svoju postojeću zbirku namještaja s nekim novim, atraktivnim komadima.
Vaš dom je dvorac s egzotičnim utjecajima, obiljem prirodnog svjetla i naglašenim bojama. Zamislite zlatne detalje, duboko crvene, sjajne tirkizne i pješčano smeđe boje. Lavovi vole imati prostor za velika okupljanja u formalno uređenoj blagovaonici s najfinijim porculanom. Kao znak vatre, također žudite za neodoljivim prostorom za sjedenje, osobito ako ima kamin i poneki detalj sa životinjskim uzorkom. Dom lava bit će ukrašen renesansnim slikama ili afričkim ceremonijalnim maskama, kao i vintage fotografijama.

DJEVICA: PRAKTIČNOST

Djevica (23. kolovoza – 22. rujna)

09-djevica
Fotografija: William Abranowicz

Znak koji najviše traži savršenstvo je Djevica čiji je dom čist, uredan i zen. To se može vidjeti najviše u kuhinji, koja je pažljivo uređena u neutralnim bojama kao što su nježno zelena, svijetlosiva ili bijela, bez previše ikakvih ukrasa. Izaberite zatvorene police za knjige kako biste zaštitili njihov sadržaj od prašine, pokušajte ograničiti svoju potrebu za beskorisnim detaljima i zadržati svoj dom što praktičniji i bez perfekcionizma.
Pokušajte oplemeniti prostor sa svježim cvijećem, vazama i pokojim detaljem koji će unijeti boju u vaš dom.

VAGA: UREĐENJE

Vaga (23. rujna – 22. listopada)

10-vaga
Fotografija: Roger Davies

Vage kojima upravlja Venera, planeta ljepote, vole moderan i elegantan dom ispunjen lijepim stvarima. Vaga je najumjetničkiji znak zodijaka što se može vidjeti u vašem smislu za proporcionalne i koordinirane, često simetričane izbore dekora.
Ne zanemarujte funkcionalnost samo zbog načina na koji neke stvari izgledaju. Vaš dom bi trebao biti poput galerije umjetnosti s velikim brojem izvornih umjetnina, ali i opremljen udobnim namještajem i ugodnom spavaćom sobom. Koristite svijetle i prozračne boje, metalne i staklene površine. Usredotočite se na svoj prostor za garderobu ili glavnu kupaonicu u pastelnim i drugim sjenovitim bojama kako biste stvorili uravnotežen, organiziran dom za ponekad neredu-sklon horoskopski znak.
Estetika je vrlo važna za vas, stoga pazite da ukrasite životni prostor prema vašem životnom stilu.

ŠKORPION: PRIVATNOST

Škorpion (23. listopada – 21. studenog)

11a-skorpion
Fotografija: Pieter Esterson

Vaš dom je vaše omiljeno utočište, pa je najbolje upotrijebiti mirne, ali tamnije boje u njemu, kao i namještaj koji je jednostavan, mekan i blizu tla. Trebate moderan dodir za nadahnuće Urana u vašem znaku, pa su srebrni detalji na tamnijim pozadinama dobar izbor. Postoje dvije vrste Škorpiona: oni koje preferiraju bijelo na bijeloj boji s puno teksture i oni koje uživaju u intenzivnim bojama poput crvene, crne i narančaste. Pronađite sretnu sredinu s umirujućom spavaćom sobom i posebnom pažnjom posvećenom detaljima, kvalitetnom namještaju i odvažnim akcentima. Kao znak vode, mnogi Škorpioni žive u blizini vode, a kada to nije moguće unose vodu u životni prostor s akvarijem ili fontanom.
Volite svoje osobne uspomene, skrivene na prvi pogled. Vaša sklonost prikupljanju stvari može zaustaviti protok energije u vašem domu, stoga pustite svjetlost u svoj dom i otvorite prostore kako bi vaša kuća i vaše srce disali.

STRIJELAC: VIZIJA

Strijelac (22. studeni – 21. prosinca)

12-2-strijelac
Fotografija: © Rik O’Hare

Volite miris velikog prostranstva. Posadite bujni vrt sa svijetlim cvjetovima i lijepim mirisnim biljkama. Ako nemate prostora, prenesite dušu vanjskog prostora s unutarnjim vrtom, svijećama od djeteline ili zdjelom svježeg voća. Strijelac je međunarodni znak putovanja, stoga unesite globalni senzibilitet u svoj dom s kolekcijama iz cijelog svijeta, vjerskim artefaktima ili vintage kovčegom. Vi ste vizionar zodijaka i imate mogućnost uvidjeti kako će raznovrsne stvari izgledati kada se slože zajedno u isti prostor. Unutrašnjost vašeg doma neophodno krasi zemljovid svijeta.
Vaš dom može postati kaotičan i prepun raznovrsnih stvari koje vas podsjećaju na putovanja i uzbudljive trenutke iz vašeg života. Pokušajte ga čistiti i organizirati, jer je prostora uvijek premalo.

Izvorni tekst: MELISSA MINTON
architecturaldigest.com