Meni
Pametna rješenja

Kante za smeće kojima je nemoguće odoljeti

Svi proizvodi talijanskog Gollinuccija pokazuju što se događa kada dizajn radi u službi funkcionalnosti, kako bi dostupan prostor u kuhinji mogli optimalno iskoristiti. Široki asortiman proizvoda zadovoljit će i najizbirljivije kupce u potrazi za modernim, a racionalnim, rješenjima za čist i uredan dom.

Konačno kante koje su ispunile svih 7 zahtjeva korisnika!

1. Maksimalno velika kanta i u najmanjem ormariću

Modularni dizajn omogućava veliku ponudu kanti u raznim kombinacijama za maksimalnu iskoristivost prostora unutar kuhinjskih elemenata, koje odabiru korisnici isključivo prema svojim željama. Moguće je kombinirati oblik, volumen, broj spremišta kanti i sl, prema veličini kuhinjskih ormarića i organizaciji kuhinjskih potrepština.

Zašto kante za smeće štede dragocjen prostor u kuhinji?

· Elementi kanti kombiniraju se prema potrebi

· Oblik kanti prilagođen je prostoru ormarića

· Dodatna spremišta su ili na poklopcu ili uz kante

· Veliki kapacitet kanti za maksimalnu iskoristivost prostora unutar ormarića

2. Praktičnost korištenja i montaže

Kante su smještene u kuhinjskim elementima, uz neposredne procese pripreme hrane. Omogućen je jednostavan pristup, jednostavno uklanjanje poklopca i iskorištavanje svakog djelića prostora unutar ormarića s dodatnim spremištima. Ne može se pogriješiti s izborom kanti, jer su dimenzionirane prema standardnim kuhinjskim ormarićima i prilagođene sljedećim opcijama ugradnje:

· postavljaju se na sustave vodilica poznatih proizvođača – poput ladica,
· postavljaju se na vlastite sustave vodilica,
· jednostavna montaža vlastite samostojeće izvlačne konstrukcije u postojećim ormarićima,
· umetanje modularnih kanti unutar velikih ladica ili
· montažom na vrata kuhinjskih ormarića.

Kante za odvajanje otpada uvelike doprinose udobnosti korištenja kuhinje, o čemu možete više pročitati u blogu 3 odlike praktične kuhinje – organizacija prostora i udobnost.

3. Kante dizajnirane za svaku kuhinju

Kante su jednostavnih oblika, u dopadljivoj orion gray boji koja odgovara svakom dizajnu kuhinje.  Sinergijska kombinacija ljepote i funkcionalnosti kroz primijenjeni dizajn izražava harmoniju ljudi i njihovog okoliša. To je duh Gollinucci proizvoda u čijem su dizajnerskom razvoju sudjelovali dizajneri tvrtke Gollinucci u suradnji s utjecajnim dizajnerima poput Paolo Nava i Fabio Casiraghi, Roberto Lucci i Paolo Orlandini i kreativnih mladih dizajnera s Istituto Superiore per le Industrie Artistiche (ISIA) (Višeg instituta primijenjenog dizajna) iz Faenza (Italija).

4. Eliminacija širenja neugodnih mirisa:

· Plastika kanti je obrađena specijalnim zaštitnim premazom u završnoj fazi proizvodnog procesa koji sprječava upijanje neugodnih mirisa.

· Širenje mirisa onemogućeno je zatvaranjem kanti odgovarajućim poklopcima, jednostavnim održavanjem higijene, a manje se kante mogu prati i u perilici posuđa.

· MYZYME bezmirisni enzimski kompleks namijenjen je za uklanjanje neugodnih mirisa vlažnog organskog otpada, a postavlja se u poseban spremnik na patentiranim poklopcima.

5. Kante testirane više od standarda

Kante su izrađene od kvalitetne polipropilenske plastike koja tijekom vremena ne mijenja svojstva, niti boju niti poprima miris. Visok nivo kvalitete osigurava se testiranjem svake serije na čak 100.000 otvaranja (standard testiranja kanti je 60.000 otvaranja).

6. Jednostavno odvajanje otpada

Gollinucci je razvio sistem kombiniranih pojedinačnih kanti za odvajanje ili separaciju otpada. Proizvodi su dizajnirani tako da pojednostave i potaknu odvajanje otpada radi očuvanja okoliša, ali i zakonske obveze.

Odvojeno prikupljanje otpada je jednostavna akcija u kojoj kućni otpad razvrstavamo prema pravilima lokalne regulative područja na kojem živimo. Najjednostavniji je način vratiti otpad ponovno u okoliš, ali pretvoren u dragocjen resurs, kako bi zaštitili i očuvali svijet u kojem živimo.

Pročitajte koristan Vodič za sortiranje otpada s pravilima za razvrstavanje otpada prema uputama zagrebačkih komunalaca.

7. Očuvanje okoliša uz Gollinucci kante

U skladu s poticajima za očuvanje prirode kroz svakodnevno odvajanje otpada Gollinucci daje svoj doprinos koristeći 100% reciklirani plastični materijal, testirajući nove eko-materijale za izradu svojih proizvoda i investirajući u energetski samodostatnu proizvodnju bez štetnih zračenja.

5 sistema kanti za smeće

prema načinu korištenja i ugradnji u postojeću ili novu kuhinju

1. Kante za smeće, velikih kapaciteta, na vodilicama

kante za smeće-velikih-kapaciteta

Kante velikih kapaciteta su dizajnirane za one koji žele odvajati veće količine otpada u domaćinstvu, uz maksimalno iskorištavanje prostora unutar kuhinjskih ormarića. Zapravo, danas je količina smeća koje se stvara u domaćinstvu značajno veća nego prije, što zahtjeva i veći kapacitet kanti, a čemu u potpunosti udovoljava ovaj praktičan i čvrsti ugradbeni sistem kanti velikih kapaciteta.

Postoje opcije sistema kanti za smeće koja imaju čvrsti metalni okvir s vlastitim vodilicama, koje je potrebno samo montirati u bočne stranice kuhinjskog ormarića. Neki od sistema su prilagođeni za ugradnju na vodilice poznatih proizvođača (Blum, Grass, Hetich, FGV), što se ugrađuje jednako kao i vodilice ladica u ormariće. Nakon ugradnje vodilica i pričvršćenja nosivog okvira sistema kanti, za okvir se montira fronta ormarića nakon čega je kanta potpuno skrivena.

Vodilice su izvedene s potpunom izvlakom radi olakšanog pristupa, a omogućeno je lako i prigušeno zatvaranje. Kante su opremljene poklopcima za sprječavanje širenja mirisa. Poklopac je metalan i podesan kao dodatno spremište kuhinjskih spužvica i sl.

Sistemi kanti su dostupni u nekoliko dimenzija, kako bi se maksimalno iskoristio prostor kuhinjskog ormarića.

Ovaj sistem kanti ima opciju patentiranog poklopca s MYZYME sistemom. Kante potpuno poštuju dizajn kuhinje svojom modernom orion gray bojom.

Pogledajte trenutnu ponudu kanti velikih kapaciteta za odvajanje smeća u našem webshopu.

2. Izvlačne kante u postojećim kuhinjama

izvlačne-kante za smeće

Vrlo funkcionalne i jednostavne kante za smeće, osmišljene za jednostavno odvajanje otpada unutar najmanjih prostora, u ormarićima minimalne širine 30 cm. Neke se varijante sastoje od samo jedne kante, ali s mogućnošću postavljanja pregrade radi odvajanja otpada.

Sistem izvlačnih kanti je osmišljen za maksimalno iskorištavanje prostora radi kompaktnog oblika što ovisno o varijanti kanti omogućava značajan kapacitet od 42 l. Dodatno spremište sjajno iskorištava prostor ispod sudopera, na posebno dizajniranom poklopcu kante kao spremištu za kuhinjske rukavice i spužvice. Poklopac se može i potpuno ukloniti radi detaljnog čišćenja. Poneke su opcije opremljene automatskim mehanizmom za otvaranje dok se ostale otvaraju manualno.

Kante su opremljene s posebnim stranicama za potpunu izvlaku, koje se izvlače iz samostojeće nosive konstrukcije. Brzom ugradnjom nosiva se konstrukcija pričvršćuje za dno kuhinjskog ormarića ispod bilo koje vrste sudopera. Uz kante dolazi u kompletu sve potrebno za montažu.

Sve su varijante iznimno jednostavne za montažu i korištenje, praktične, elegantne i čvrste, važne u svakoj kuhinji i radi toga pogodne za montažu i u postojećim kuhinjama.

Pogledajte trenutnu ponudu izvlačnih kanti za odvajanje smeća u najmanjim prostorima u našem webshopu.

3. Velike kante za smeće, za velike ladice

kante za smeće-u-velikim-ladicama

Sistem kanti za velike ladice nudi kompletno rješenje organizacije prostora unutar ladice, što uključuje odvajanje otpada i razna dodatna spremišta praktična i jednostavna za korištenje i lako održavanje.

Kante su prilagođene svakom tipu kuhinje radi neutralnog dizajna i dopadljive univerzalne orion gray boje. Mogu se proizvoljno kombinirati prema individualnim željama, potrebama i navikama korisnika, te označiti jednostavnim naljepnicama za organizaciju spremnika.

Uz kante je moguće organizirati spremišni prostor koristeći žičane stalke, držače papira i detergenata. Prozirni plastični stalci mogu se koristiti za odlaganje rukavica i spužvica, plastičnih vrećica i svega ostalog što se odlaže ispod sudopera.

Kante se postavljaju na polistirensko postolje s predviđenim utorima za svaku pojedinačnu kantu za smeće, posudu ili spremnik. Postolje je dostupno u širinama od 600 do 1200 mm s visinama kanti od 300, 250 i 230 mm. Svaka kanta ima čvrstu ručku i razne opcije poklopaca s kukicom za osiguranje od zatvaranja. Sve su varijante dostupne i s automatskim otvaranjem poklopca. Poseban prsten drži vrećicu za smeće skrivenu unutar koša.

Plasirana je i serija ekstra velikih kanti za odvajanje većeg otpada (staklenih i plastičnih boca, konzervi, kartonske ambalaže od dostavljene hrane i sl.), koja maksimalno iskorištava prostor unutar velikih ladica. Namijenjena je za širine ladica od 400 do 1200 mm i opremljena maksimalnom veličinom posuda za maksimalnu iskoristivost prostora u ladici. Ova linija nudi mogućnost kombinacije kanti različitih dimenzija, kako bi se optimizirala uporaba prostora unutar kuhinjskih elemenata.

Sistem velikih kanti može se opremiti s odgovarajućom posudom za spremanje raznih proizvoda za čišćenje i središnjom pregradom za lakšu organizaciju proizvoda. Posude su opremljene ručkama i podesne za nošenje prilikom čišćenja kućanstva, a praktične i jednostavne za uredno spremanje proizvoda u njima.

Kao dodatna oprema nudi se MYZYME sistem inkorporiran u patentirani poklopac sa spremištem za raspršujuću enzimsku tekućinu koja trajno eliminira neugodne mirise. Kante dolaze u modernoj orion gray boji.

Provjerite trenutnu ponudu velikih i ekstra velikih kanti za odvajanje smeća u velikim ladicama u našem webshopu.

4. Kante za smeće na vratima kuhinjskih ormarića

kante za smeće-na-vratima

Kante koje se montiraju na vrata ormarića, kvadratnog su ili kružnog oblika s oplošjem od nehrđajućeg čelika, aluminija, obojenog metala ili plastike.

Modeli kvadratnih kanti dostupni su s unutrašnjom pregradom za separaciju otpada i volumenom do 21 l, dok su kružni modeli bez mogućnosti pregrađivanja i ukupnim volumenom 13 l.

Kante su vrlo jednostavne za postavljanje, korištenje i čišćenje. Opremljene su s patentiranim sistemom otvaranja poklopca, koji podiže poklopac paralelno s otvaranjem vrata ormarića, omogućujući trenutno korištenje kante.

Provjerite trenutnu ponudu kanti za smeće na vratima ormarića u našem webshopu.

5. Višenamjenske kante za smeće

multifunkconalne-kante za smeće

Vrlo praktične višenamjenske kante za smeće mogu se koristiti i u kuhinji, ali i na balkonu ili nekom drugom mjestu poput kupaonica i sl. Postoji više modela za više različitih dimenzija, namjena i situacija. Postoje modeli namijenjeni za ugradnju u recimo kuhinjske radne ploče, ali i razne samostojeće varijante izrađene iz raznih materijala.

Provjerite trenutnu ponudu višenamjenskih kanti za smeće u našem webshopu.

Patentirani poklopac s ugrađenim sustavom za raspršivanje enzimske tekućine MYZYME ™.

kante za smeće - MYZYME poklopac

MYZYME™ je enzimski kompleks bez mirisa baziran na prirodnim sastojcima, koji trenutno i trajno eliminira neugodne vlažne mirise organskog otpada zahvaljujući patentiranom sustavu za raspršivanje tekućine ugrađenom u poklopac, koji je dostupan za kante određenih volumena.

·  ·  ·  ·  ·  ·  ·

Gollinucci kante za smeće u domaćinstvu, sve nelagode vezane uz otpad pretvaraju u korisno, praktično, racionalno i mirisno iskustvo, sistemom potpuno prilagodljivim svakom pojedincu i svakoj kuhinji.

Gollinucci rješenja neizostavno će razmaziti svakog korisnika i povećati vrijednost svake kuhinje.

Povećajte vrijednost svoje kuhinje uz apsolutno pametne, praktične i nevjerojatne sustave kanti za odvajanje smeća i organizaciju prostora unutar ormarića, koje možete odmah potražiti na našem webshopu.