Meni
U zajednici

Obnovljen paviljon 23 u “Pionirskom gradu”

Biser moderne arhitekture koji propada na periferiji grada Zagreba!

Dobro došli u Paviljon 23 Grada mladih!

Grad mladih, nekadašnji „Pionirski grad“ smješten je u naselju Granešina u istočnom dijelu Zagreba. Izgrađen je 1951.godine, a 2005.godine je upisan u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske kao Kulturno-povijesna cjelina sa svojstvom kulturnog dobra.

Grad mladih posjećuju i danas brojni osnovnoškolci i vrtići, unatoč dugogodišnjem izostanku ulaganja. Godišnje više od 15.000 zagrebačkih osnovnoškolaca pohađa jednodnevnu terensku nastavu u Gradu mladih, a 5.000 predškolaraca boravi u petodnevnom programu “Djeca u prirodi”.

Iverpan je stoga odlučio, u sklopu akcije „Za ljepši grad“ Antene Zagreb, potpuno obnoviti Paviljon 23 s nizom prekrasnih i maštovitih interijerskih intervencija. Time je pomogao očuvanju ovog važnog parkovnog i arhitektonskog kompleksa i omogućio malim zagrepčanima nastavak tradicije učenja i stjecanja novih iskustava u prirodi.

Uređenjem vrlo modernog „prostora po mjeri“ za smještaj 20-tero predškolaca, paviljonu se vraća nekadašnji sjaj i još mnogo više.

Arhitekti iz Kumpanije dizajnirali su prostor do zadnjeg detalja, a stolari iz Imago projekta zaokružili su projekt iznimno kvalitetnom izvedbom.

Iverpan je time osposobio dragocjen paviljon 23 za boravak djece, dok obnovu čeka još 14 paviljona.

03.06.2017.godine svečano otvorenje „paviljona 23“ u Gradu mladih pratila je Antena Zagreb, uz prisustvo niza osoba iz javnog života, te brojnih posjetitelja.

Svečani su program vodili Saša Lozar i Tamara Loos, djecu je uveseljavao Luka Bulić, a pjevali su nam i predškolci dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić.

Za najmlađe su posjetitelje organizirane raznovrsne radionice zanimljivih sadržaja, na kojima su mališani svoje kreativne vještine „oštrili“ u stolarskom, likovnom, sportskom i muzičkom okruženju.

Cijela je atmosfera Grada mladih zračila dječjim veseljem i radošću.

Ovaj je projekt realiziran u iznimno kratkom roku i ne bi bio moguć bez predanog rada velikog broja ljudi, koji su sudjelovali od ideje, koordinacije sve do realizacije svakog pojedinog dijela.

Stoga, Iverpan posebno zahvaljuje svim sudionicima u izradi ovog izazovnog projekta kao i svima onima koji su ga uveličali svojim prisustvom.

Hvala svima od srca!