Meni
Zanimljivo

Održavanje granitnih sudopera i borba s tvrdokornim mrljama i kamencem

SCHOCK sudoperi su zahvaljujući razvijenoj tehnologiji izrade sudopera dostigli izvrstan stupanj neporoznosti, neovisno o stupnju glatkoće površina pojedinih modela. Neporozne površine značajno smanjuju mogućnost prianjanja naslaga, što olakšava održavanje granitnih sudopera i čini površine pogodnijim za zdravlje korisnika.

No, voda prepuna kamenca veliki je izazov za sve uređaje koji s njom dolaze u kontakt, pa tako i sudopere.

SCHOCK-ovi sudoperi s razlogom se smatraju vječnim, a pravilnim održavanjem možemo doprinijeti i njihovoj dugovječnoj ljepoti. Stoga smo potražili SCHOCK-ove odgovore na česte upite korisnika o održavanju sudopera:

Koji je najbolji način za brigu o SCHOCK sudoperu?

Nakon uporabe najbolje je oprati ostatke prljavštine s površine sudopera i zatim sudoper obrisati krpom.
Naravno SCHOCK preporučuje svoje proizvode za održavanje sudopera, koji njeguju površnu sudopera, čak i uz primjenu vrlo male količine.

Koji je pravi način čišćenja SCHOCK sudopera?

Za čišćenje sudopera možete koristiti uobičajena sredstva za čišćenje, kao što je tekućina za pranje posuđa.
Međutim, preporučuje se, barem povremeno, koristiti prilagođeni niz proizvoda za čišćenje i njegu sudopera tvrtke SCHOCK.
(Napominjemo da su SCHOCK-ova sredstva za čišćenje uistinu izvrsna i vrlo se štedljivo troše i stoga dugo traju.)

Kako ukloniti tvrdokornu prljavštinu ili površinske mrlje?

Umiješati otopinu od najviše 2 mjerice deterdženta za pranje posuđa u 3 litre vode. Otopina se nanese na prljavštinu ili mrlje i ostavi kako bi djelovala, po mogućnosti preko noći. Ispere se s puno bistre vode i osuši krpom.
SCHOCK nudi najbolju ponudu specijalnih proizvoda za čišćenje vlastitih sudopera.

Kako ukloniti metalne tragove nastale primjerice od lonaca, pribora za jelo, itd.?

Lagane ogrebotine se vrlo lako mogu ukloniti SCHOCK-ovom spužvicom za brisanje. Lagano navlažite spužvicu i trljanjem uklonite sve tragove.
SCHOCK-ovu spužvicu za brisanje moguće je posebno naručiti.

Kako ukloniti kamenac i nakupine sapuna?

SCHOCK preporučuje korištenje EasyCare Descaler za brzo i učinkovito uklanjanje kamenca, sapuna, zamagljenih naslaga i prljavštine. EasyCare također, uklanjanjem tvrdokornih naslaga, sprječava nakupljanje i razmnožavanje klica i bakterija.

Postupak:
Proizvod se nanese ravnomjerno preko površine koju je potrebno očistiti, ostavi se nakratko, a zatim ispire s puno čiste vode. Za tvrdokorne naslage je potrebno, prije ispiranja, površinu istrljati krutom četkom na koju je nanesen proizvod.
SCHOCK nudi najbolji asortiman specijalnih proizvoda za čišćenje sudopera.

Kako se mogu ukloniti manje ogrebotine?

ProCare Set može se koristiti za uklanjanje manjih ogrebotina s CRISTADUR® i CRISTALITE® PLUS sudopera. ProCare se također može koristiti za vraćanje sjaja sudoperu.

Postupak:
1. Potrebno je ukloniti sve masti i nečistoće s dna sudopera temeljito ga trljajući s mikrovlaknastom tkaninom umočenom u otopinu sapuna ili eventualno koristeći spužvu za brisanje, a potom isprati s puno bistre vode.
2. Po potrebi ukloniti kamenac pomoću EasyCare Descaler.
3. Mala količina ProCare nanese se tanko i ravnomjerno, pomoću meke krpe, na tretiranu površinu. Odmah se utrljava, umjerenim pritiskom, sve dok se ogrebotine ne uklone i ne vidi se više tekuća pasta za poliranje. Postupak se prema potrebi ponavlja i na ostalim područjima dok cijela površina sudopera ne postane jednolika. Potrebno je imati na umu da se uvijek tretira cijela površina, primjerice cijelo dno sudopera, cijel ocjeđivač ili cijeli rub sudopera, ovisno o tome gdje se ogrebotine nalaze.
4. Tretiranu je površinu potrebno ostaviti oko 5 minuta da se osuši na zraku prije čišćenja s čistim dijelom meke krpice.
5. Ako dijelovi površine sudopera i dalje izgledaju neravnomjerno, ponovite korake 3 i 4.

Kako ukloniti mrlje sa svijetlih sudopera?

Na sudoperima CRISTADUR® i CRISTALITE® PLUS svijetlih boja, za uklanjanje mrlja, koristi se EasyCare Brightener (EasyCare izbjeljivač). Easy Care Brightener se ravnomjerno nanese na tretiranu površinu, ostavi oko 20 minuta i nakon toga ispere s puno čiste vode. Površinu je zatim potrebno tretirati s EasyCare balzamom.

Granitni sudoperi uistinu odoljevaju svim izazovima u kuhinjama i stoga su odličan izbor! Velika ponuda oblika i dekora omogućava svakome pronalazak baš onog sudopera koji najbolje odgovara vlastitoj kuhinji. Trenutnu ponudu SCHOCK-ovih sudopera  možete provjeriti i na našem webshopu.

Slobodno nam se obratite ili nas posjetite u Iverpanovim prodajnim centrima i rado ćemo pomoći oko odabira najpogodnijeg granitnog ili inox sudopera i slavine, te odgovoriti na sva pitanja oko održavanja i svojstava sudopera.

održavanje granitnih sudopera

SCHOCK je podvrgnuo svoje sudopere nevjerojatnim izazovima s kojima je demonstrirao fenomenalne karakteristike SCHOCK-ovih granitnih sudopera. Provjerite kako su sudoperi izdržali izazove ekstremnih testiranja bez ogrebotine!


  

Želite li saznati male tajne dobrog uređenja interijera, iskoristiti najpogodnije kupnje ili prije svih ostalih nabaviti proizvode koje “svijet nije vidio”?

Sve što vas zanima o svojstvima proizvoda, materijala i njihovoj uporabi možete saznati u Iverpanovim prodajnim centrima, na Iverpanovom Facebook-u ili nas kontaktirati na email: [email protected]