Meni
Trendovi

Trend dekori i rješenja za interijere u 2019. koje ne smijete propustiti

Kako diše tržište i što nam govore trend dekori za uređenje interijera?

Nema boljeg pokazatelja smjera u kojem se kreću trend dekori za uređenje interijera od sajma! Nismo razočarani niti ove godine. Možda čak pomalo i iznenađeni usklađenošću ponude proizvođača koji su pokazali smjer trendova za 2019. godinu na međunarodnom Sicam sajmu u Italiji.

Udarno i glavno – mramor!

Značajna je dominacija mramora, svih mogućih tonova i dekora prisutnih u potpuno različitim materijalima. Iverali ili MDF ploče s mramornim uzorcima, umjetni kamen ili kompozitni materijali, potpuno je svejedno, glavno da je mramor!

Nevjerojatno autentičan je mramorni dekor iz nove kolekcije RAUVISIO Crystal. Pravi je ukras za oči u svakom prostoru, kao fronta namještaja ili obloga zida. Nemoguće mu je, naprosto, odoljeti radi savršeno reflektirajuće “staklene površine” (završni sloj je pametno, odnosno umjetno, akrilno staklo) u kombinaciji s kristalnom folijom i besprijekornim obrađenim bešavnim rubovima, koja stvara snažan osjećaj ekskluzivnosti.

Trend dekori i Crystalov mramor

Trend dekori i Crystalov mramor

Novi sjaj zahrđalog željeza

RAUVISIO Crystal odlazi i korak dalje nudeći spoj “nespojivog”. Nešto što nam nikad ne bi palo na pamet, spojeno je u jedno: reflektirajuća blistava površina dekora “zahrđalog željeza” i “potrošenog drveta”. Nevjerojatno atraktivan spoj “nespojivog” stvorio je iznimno privlačne površine, koje plijene svu pažnju neovisno jesu li ugrađene u kuhinjama, kupaonicama, poslovnim prostorima ili hotelima. Izaberite nešto za svoj prostor iz trenutne kolekcije dekora s Iverpanovog webshopa.

Trend dekori i Crystal koji spaja "nespojivo"

Trend dekori i Crystal koji spaja "nespojivo"

Rauvisio Crystal Ruggine

Impresivni valoviti Wave

Wave ploče impresioniraju svojom jedinstvenom površinom, zahvaljujući valovitim 3D linijama. Ovisno o osvjetljenju, površina stvara fascinantne efekte svjetlosti i sjene, stvarajući dinamiku prividnog kretanja površinske strukture. Svaki komad namještaja postaje akcent u prostoru kao atraktivna fronta namještaja ili obloga zida u privatnim i poslovnim prostorima. RAUVISIO Wave je površina predivnih dubokih reljefa koji nisu više ručno obrađeni, čime se štedi dosta vremena i novca u proizvodnji. Više podataka o Rauvisio Wave površini potražite na našem webshopu.

Rauvisio Wave Bianco

Beskompromisno najjači trend dekori

Dovoljno je reći Saxum. Ovaj posebno razvijen Compact materijal, nenadmašnih taktilnih osobina, s čvrsto strukturiranom i matiranom završnom obradom površine, vizualno podsjeća na površinu prirodnog kamena. Saxum je postavio Compact ploče na potpuno novu razinu zahvaljujući “anti-fingerprint” efektu, koji osigurava besprijekoran izgled. (Provjerite trenutni izbor Saxum dekora u Iverpanovom webshopu.)

Trend dekori i Compact Saxum

Compact ploče zbog nevjerojatnih svojstava materijala moguće je primijeniti i u najzahtjevnijim uvjetima. Koriste se uglavnom u prostorima izloženim većoj vlazi poput namještaja, obloga i opreme sanitarnih i bazenskih prostora, zatim vanjskim prostorima poput fasada, ograda ili vanjskih klupa i stolova, te poslovnih, ugostiteljskih, hotelijerskih i bolničkih prostora u kojima dolaze najviše do izražaja kao izdržljive sve-vremenske površine iznimne otpornosti i ljepote.

Trend dekori i Compact radne ploče

Compact ploče otporne su na: udarce, ogrebotine, savijanje, zamrzavanje i vrućinu, otapala i kemikalije, vlagu i vodenu paru, podobne su za prehrambenu industriju i ugostiteljstvo, dekorativne su, neporozne, higijenske, jednostavne za čišćenje i dugovječne!

Toplina strukture prirodnog drveta

Struktura drveta prati apsolutno sve varijante. Bilo da je riječ o spoju s hladnim metalnim površinama, sjajnim reflektirajućim Crystalima ili betonskim strukturama duboko matiranog Compacta, nemoguće ga je izostaviti. Najčešće se kombinira u izradi samog namještaja, ali i sve više kao dijela cjelovitog interijerskog rješenja.

Tako se primjerice namještaj od hladnih materijala i dekora, lako usklađuje s toplinom strukturiranih Clasic, Easy ili Natural Touch laminatnih podova. Laminatni podovi razlikuju se od vinilnih podova, iako je na prvi pogled teško uočiti razliku, no njihova se namjena, izdržljivost i izrada podosta razlikuju.

Iverali i radne ploče u dekorima hrasta a posebice Endgrain varijante s izraženim autentičnim dekorom i čvorovima, fenomenalno slažu s jednobojnim, bijelim ili tamnim (ovisno o tonu dekora drveta), sjajnim ili matiranim površinama kuhinjskih fronti ili obloga zidova. Provjerite uvjerljivost površina trenutne ponude endgrain dekora na Iverpanovom webshopu.

Trend dekori u kombinaciji s drvetom

Karizmatični aluminijski profili

Potpuni su hit police izrađene od aluminijskih profila, a naročito one u crnoj boji. Nevjerojatno atraktivna interijerska rješenja postižu se kombinacijom nosive konstrukcije od crnih profila i polica od stakla ili iverala. Konačan rezultat je iznimno ekskluzivan, više ili manje transparentan namještaj, kojeg je moguće i zatvoriti kliznim vratima.

Primjenjuje se u bilo kojem prostoru poput transparetnih polica u dnevnim boravcima i trgovinama, atraktivnih elemenata kuhinjskog namještaja, raznih stolića i stolova ili čak kupaonskog namještaja. Moguće je izraditi strukturu bilo kojeg oblika i dimenzija, raznih namjena i uz razna osvjetljenja, gdje je samo mašta granica.

Posebnost aluminijskih profila Iverpanovog modularnog sistema 20×20 je posebna prilagodba detalja spojeva namijenjenih ručnoj izradi polica.

Trend dekori i aluminijske police

Trend dekori i aluminijske police

U Iverpanovim prodajnim centrima dobit ćete sve informacije o svojstvima materijala i njihovoj uporabi, a možete nas pitati sve što želite i u Iverpan Facebook grupi.