Meni
Pametna rješenja

ORGANOID površine povezuju ljude i prirodu

Što su ORGANOID površine?

ORGANOID površine su izrađene od prirodnih materijala, biljaka iz vlastitog uzgoja s livada Tirola u Austriji i raznih prirodnih sirovina.

Prešanjem prirodnih materijala na različite nosive podloge poput HPL visokotlačnih laminata, tekstila ili samoljepljivih folija nastaju raznovrsni ORGANOID proizvodi namijenjeni uređenju interijera. 

Posebnim tehnikama moguće je proizvesti jedinstvene površine od svih biogenih materijala, prilagođenih potrebama kupaca i dizajnera, koristeći i druge podloge poput papira, kože, mreže, šperploče…

Cjelokupan tijek izrade i djelomično ručne pripreme proizvoda provodi se bez emisije štetnih plinova. U procesu proizvodnje koriste se 100% biorazgradive smole, bez plastifikatora i otapala pa su proizvodi certificirani za kontakt s hranom.

ORGANOID površine pružaju jedinstven mirisni, taktilni i vizualni osjećaj

ORGANOID površine svojim izgledom obogaćuju svaki prostor pružajući zanimljiv i jedinstven mirisni, vizualni i taktilni ugođaj.

Ovisno o izboru prirodnih materijala neke površine imaju samo blagi, a druge vrlo intenzivan i dugotrajan miris. S vremenom se intenzitet mirisa smanjuje, ali ga je moguće osvježiti vlažnom krpom.

Tijekom proizvodnje prati se četrdesetak parametara kako bi se postigao kvalitetan i dosljedan izgled. Zbog prirodnih sirovina i procesa proizvodnje mogu se pojaviti razlike u boji i sastavu. No upravo te promjene ovim površinama daju dodatni šarm i potvrdu originalnosti.

Neke površine pod utjecajem UV svjetla podliježu primjetnijem prirodnom procesu starenja, posebice one koje sadrže klorofil. Takve površine moguće je zaštiti dodatnim zaštitnim premazima.

Životni vijek ORGANOID površina može se usporediti sa životnim vijekom drvenih iverica. 

Za koje interijere su ORGANOID površine izvrstan izbor?

ORGANOID površine iznimno su estetska i originalna rješenja za dekoriranje interijera uglavnom fronti namještaja, zidova, pregradnih stijenki, vrata i sl.

Uporabom ORGANOID površina arhitekti u svoj dizajn dodaju nešto novo, autentično i jedinstveno, a s obzirom na gotovo beskonačne kombinacije biljaka i prirodnih sirovina od kojih se površine izrađuju mogu zadovoljiti najraznovrsnije potrebe klijenata čak i u malim projektima, od svega nekoliko kvadratnih metara. Zahvaljujući velikoj prilagodljivosti, ORGANOID proizvodi pogodni su i za klijente s projektima od preko nekoliko tisuća kvadratnih metara.

Kombinacije ORGANOID površina s raznim ostalim materijalima i bojama dodatno naglašavaju prirodnost površina pretvarajući svaki dizajn u posebno privlačno iskustvo. 

Sve ORGANOID površine “dišu” i stoga izvrsno reagiraju u vlažnim prostorijama koje su nepogodne za većinu materijala. Površine se mogu postaviti i u zonama špricanja vode, poput zona uz kade i tuševe, no u tim je slučajevima potrebno površine zaštititi lakom.

Za veći stupanj zaštite od vlažnosti i ogrebotina površine se impregniraju voskom, lakom, uljem ili postavljaju pod staklom. Prije svakog premazivanja preporuka je testiranje premaza ili bojenja uzoraka. Valja napomenuti kako se uporabom sredstava za površinsku obradu (lak, ulje, vosak…) intenzitet mirisa površina smanjuje.

Zbog svih svojstava i iznimne dekorativnosti ORGANOID površine izvrstan su izbor za uređenje ekskluzivnih, javnih, privatnih, ugostiteljskih, hotelskih, raznih poslovnih i wellness/spa interijera.

Koji se ORGANOID proizvodi koriste za uređenje interijera?

Organoid HPL

Za izradu namještaja i raznih obloga pravi su izbor Organoid HPL proizvodi. Idealni su za velike površine zidova i stropova ili sitnije detalje, poput dekorativnih dijelova namještaja. 

Organoid HPL se može koristiti kao gotova površina bez potrebe za dodatnom obradom, a moguće ju je zaštiti uobičajenim lakovima ili uljima, kod povećanih zahtjeva za otpornosti na vlagu i mehanička oštećenja. 

Organoid Wallpaper

Dizajneri interijera i dekorateri potrebe i želje svojih kupaca mogu zadovoljiti izborom raznih zidnih tapeta od prirodnih materijala. 

Organoid Wallpaper dostupne su na dvjema pozadinama:

1. Lanena prozračna pozadina koja se postavlja kao bilo koja druga zidna tapeta. Lako se reže i oblikuje te lijepi ljepilima za teške tapete koje se nanosi na zid, a ne na tapetu.

2. Pozadina s jakom samoljepivom folijom koja je pogodna za izravno ljepljenje na beton, gips i mnoge druge materijale. Postavljanje je jednostavno: tapeta se izreže, skine zaštitna folija i zalijepi na zid.


Organoid Acoustics

Mnogi prirodni proizvodi zbog svoje poroznosti imaju idealna akustična svojstava.

Organoid Acoustics proizvodi dizajnirani su kao gotovi akustični moduli, obloženi prirodnim dekorativnim površinama u kombinaciji sa zvučnom izolacijom točno određenih svojstava,. Module je moguće potpuno prilagoditi pojedinačnim zahtjevima klijenata. 

Organoid Acoustics proizvodi ekskluzivni su i originalni dekorativni elementi na zidovima, stropovima, namještaju ili vratima.

Organoid Flooring

Organoid Flooring podovi jednostavno se montiraju pomoću klik sustava kao i ostali kvalitetniji laminatni podovi. Visoke su klase poda 32. Zaštićeni su lakom i stoga nemaju miris, ali su radi zaštite otproni na abraziju i jednostavni za održavanje. 

Izvrstan su izbor za hotele i restorane.

Organoid Flexi, Organoid Everywhere, Organoid Roll, Organoid Pure, Organoid Translucent

Neki su od proizvoda koju zadovoljavaju specifične potrebe kod izrade namještaja i uređenja interijera, ovisno o željama kupaca. 

Ovisno o proizvodu o kojem se radi mogu se koristiti kao tanki i vrlo fleksibilni proizvodi, pogodni za radijuse čak i do 0,5 mm bez prodora ljepila, idealni za lagane, zakrivljene ili neravne podloge. 

Mogu se koristiti kao obrubi ili kao samoljepljive folije i trake na namještaju. 

Neki su pak izrađeni prešanjem biljaka bez ikakve podloge i primjenjivi za najrazličitije situacije poput aplikacija na zakrivljenim plohama ili kao prozračne i prozirne obloge.

Rasvjeta, kao važan element kod uređenja interijera, u kombinaciji s Organoid Translucent prozirnim proizvodima dat će posebnu notu svakom prostoru. Ovu kombinaciju čini jedinstvenim to što toplina lampi pojačava intenzitet mirisa npr. lavande ili Alpskog sijena, a prozirnost se kontrolira debljinom nanosa prirodne površine direktno na tijelo lampe.

ORGANOID površine u interijeru

Kombinacije s raznim ORGANOID površinama ili detaljima unose dio vanjskog svijeta u svaki interijer čvrsto povezujući čovjeka s prirodom!