Meni
Pametna rješenja / Zanimljivo

Živimo zeleno, polažemo FLOORganic pod

Nova linija organskih laminata FLOORganic promijenila je sve što smo do sada mislili da znamo o laminatnim podovima. Inspirirani smo podom koji je pogodan za reciklažu, CO2 neutralan i bez plastike. Tih, vodootporan, izdržljiv, trajan – pozitivnim karakteristikama ovog ekološki vrijednog poda kao da nema kraja.

dekor Hrast Brera Terra, izvor: Kaindl.com

Priroda kao nadahnuće

Uvijek pokretani idejom održive ekološke privrede, razmišljali smo kako se još više približiti zelenom načinu života. Željeli smo ponuditi proizvod koji je prirodno ekološki. Proizvod koji dolazi iz prirode i nakon svog životnog ciklusa ponovno joj se vraća.  

FLOORganic je osmišljen i izrađen u potpunosti bez plastike, nema je ni u jednom proizvodnom koraku, čak ni u pakiranju.

Naša odgovornost prema okolišu počinje zapravo u šumi. Drvo je prirodna baza svih naših ideja, stoga je FLOORganic pod koji je konstruiran drugačije.

izvor: Kaindl.com

Sirovine za proizvodnju dobivaju se iz eko-svjesnih izvora. Uzimaju se stabla iz šumskih područja koja je potrebno prorijediti te ona debla koja se treba ukloniti iz šume jer su oborena olujom. Pritom koristeći tehnologiju proizvodnje sa smanjenom emisijom štetnih plinova i energiju iz obnovljivih izvora.

cirkularna eko proizvodnja, izvor: Kaindl.com

Najljepše je po FLOORganicu plesati bos

Istodobno, razmišljali smo o suvremenom načinu života i zdravlju svakog pojedinca. Pod po kojem svakodnevno hodamo mora biti antimikroban i ne nakupljati prašinu. FLOORganic je osmišljen u potpunosti bez opasnih kemikalija i plastifikatora. Štoviše, plastike nema ni u jednom proizvodnom koraku, čak ni u pakiranju.

dekor Orah Celerina Breeze, izvor: Kaindl.com

Površina svake lamele obogaćena je antimikrobnim slojem. Stoga, hodati, plesati ili vježbati možete bezbrižno i s užitkom, bosi. Ploha laminata je dizajnirana tako da se na njoj ne mogu razvijati gljivice ili bilo koji drugi mikroorganizmi. Vlasnici ovog poda ne brinu o alergijskim reakcijama jer je FLOORganic dizajniran tako da se na njegovoj površini ne mogu nakupljati klupka prašine.

Tih, tiši, najtiši

Stvarna važnost tihog poda dolazi do izražaja tek kada se potajice kreće u noćni lov na grickalice. 

Posebno kreirana ECO podloga upija zvuk udarca do 20 dB što FLOORganic čini čak 32% tišim od standardnog laminatnog poda. Lamele poda su kompaktne, a debljina im je svega 8,5 mm. HDF AQUApro baza i celulozna ECO podloga, koraku omogućuju tih, gotovo nečujan zvuk.

dekor Hrast Zermatt Liskamm, izvor: Kaindl.com

Vodootporan, a na drvenoj bazi

Baza poda je moćni, vodootporni AQUApro, o čijim smo fantastičnim atributima pisali na našem blogu.

Moglo bi se reći da svaki prostor s FLOORganic podom postaje prava antistres oaza. Nježan samo prema ljudskom zdravlju, izvanredno je izdržljiv i otporan na različite svakodnevne stresore. Pršteća eksplozija dječje energije, u kombinaciji s ludim trkom kućnih ljubimaca –  neće oštetiti pod, a zahvaljujući ECO podlozi, sačuvati će i roditeljske živce. Uz to, ako se u igri prolije sok ili čaj, ni tu nema stresa jer pod je otporan na izlijevanje tekućine.

dekor Hrast Brera Terra, izvor: Kaindl.com

Zbog otpornosti na vlagu i vodu, FLOORganic će se sjajno uklopiti u svaki dizajn kupaonice i kuhinje. 

Brzo se polaže, a traje godinama

Polaganje FLOORganica je brzo i lako. Zahvaljujući celuloznom ECO sloju – ugrađenoj zvučnoj izolaciji koja je ujedno i barijera protiv vlage, instalacija je unutar jednog koraka. 

Čišćenje FLOORganic poda je vrlo jednostavno, dovoljno je proći usisavačem i mokrom krpom. Mogu se koristiti uobičajeni kućanski dezinficijensi i deterdženti. Međutim, preporučeno je izbjegavati sredstva za ribanje i poliranje na bazi voska jer to ovom podu nije potrebno.

Uz pravilno održavanje, proizvođač garantira da će pod ostati lijep kao i prvog dana, barem prvih 30 godina.

Kolekcija dekora koja se može naći unutar FLOORganic linije: suzdržana elegancija – Hrast Brera Terra, akcent recikliranog drva – Hrast Zermatt Liskamm te igre toplih boja – Orah Celerina Breeze.

FLOORganic čuva okoliš

Mogućnost uživanja u lijepim podovima koji su istodobno zeleno proizvedeni, tehnološki napredni i cjenovno dostupni zaista otvara nove vidike.

izvor: Kaindl.com

Pod nije samo površina po kojoj gazimo, pod je temelj od kojeg gradimo bolji svijet. Naš maleni održivi sustav unutar velikog, čini svaku našu odluku kotačićem u mehanizmu ka boljitku. Imamo priliku promijeniti svijet, učinimo to zajedno, uz FLOORganic.