Pravila privatnosti

Ova pravila privatnosti objašnjavaju kako "iverpan.hr" koristi i štiti bilo kakve informacije koje dajete dok koristite ovu web-stranicu. "iverpan.hr" ulaže mnogo pažnje kako bi osigurao Vašu privatnost. Ukoliko Vas zatražimo određene informacije, pomoću kojih biste mogli biti identificirani prilikom korištenja ove web-stranice, Vaše će informacije biti korištene isključivo u skladu s ovim pravilima privatnosti. 
"iverpan.hr" zadržava pravo izmjene ovih pravila privatnosti. Predlažemo da povremeno posjetite ovu stranicu kako biste bili upoznati s eventualnim izmjenama.

 

Što prikupljamo

Prikupljamo slijedeće informacije: 

  • ime
  • kontakt informacije, uključujući adresu e-pošte
  • demografske informacije poput poštanskog broja, preferencija i interesa
  • druge informacije koje su relevantne za istraživanja korisnika i posebnih ponuda

Za cjelokupan popis kolačića koje prikupljamo pogledajte sekciju Lista prikupljanih kolačića.

 

Što radimo s prikupljenim informacijama

Prikupljene informacije potrebne su nam za bolje razumijevanje Vaših potreba i omogućivanje pružanje bolje usluge. Prikupljene informacije su nam posebno važne zbog:

  • internih statistika i bilješki.
  • korištenja informacija za poboljšanje naših proizvoda i usluga.
  • korištenja adrese Vaše e-pošte za periodično slanje promocijske e-pošte o novim proizvodima, posebnim ponudama i drugim informacijama za koje smatramo da bi Vas mogle zanimati.
  • povremenog kontaktiranja s ciljem istraživanja tržišta. Možemo Vas kontaktirati putem e-pošte, telefona, telefaksa ili pošte. Možemo koristiti prikupljene informacije za uređivanje naše web-stranice prema Vašim interesima.

 

Sigurnost

Posvećujemo mnogo pažnje sigurnosti Vaših podataka. Kako bismo sprječili neautorizirani pristup ili razotkrivanje Vaših podataka, koristimo odgovarajuće fizičke i elektroničke procedure za zaštitu i pohranu podataka koje prikupljamo online.

 

Zaštita osobnih podataka

Stupanjem na snagu Opće uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka, Iverpan je kao Voditelj obrade i kao odgovoran poduzetnik i gospodarstvenik, posebno cijeneći rizike različitih razina vjerojatnosti i ozbiljnosti za prava i slobode pojedinaca koji proizlaze iz obrade podataka i u vrijeme određivanja sredstava obrade i u vrijeme same obrade, odlučio imenovati Službenika za zaštitu osobnih podataka. Službenik za zaštitu podataka obvezan je zaprimati upite svih ispitanika u pogledu svih pitanja povezanih s obradom svojih osobnih podataka i ostvarivanja svojih prava iz Pravilnika i Opće uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka, a ispitanici su mu slobodni slati svoje zahtjeve na: [email protected]

 

Kako koristimo kolačiće

Kolačić je mala datoteka koja se uz Vašu suglasnost smješta na tvrdi disk Vašeg računala. Kolačić pomaže u analiziranju Vašeg web prometa i bilježi posjete određenoj web-stranici. Na taj način, kolačić omogućuje web-aplikacijama da Vam odgovaraju kao individualnom korisniku. Web-aplikacija oblikuje svoje operacije prema Vašim potrebama i preferencijama tako što prikuplja i pamti podatke vezane uz Vaše preferencije.

Koristimo kolačiće tipa traffic log za identificiranje posjećenih i korištenih stranica. To nam pomaže u analizi prometa web-stranica i u poboljšanju naše web-stranice u skladu s korisničkim potrebama. Koristimo ove informacije isključivo za statističke analize nakon čega informacije mičemo iz svog sustava.

Sve u svemu, kolačići nam pomažu u izradi bolje web-stranice za svoje posjetitelje tako što nam pokazuju koje stranice korisnici smatraju korisnima, a koje stranice smatraju nepotrebnima. Kolačić nam ni na koji način ne daje pristup Vašem računalu ili bilo kakvim informacijama o Vama, izuzev onih koje odlučite podijeliti s nama. Možete prihvatiti ili odbiti korištenje kolačića. Većina web-preglednika automatski prihvaća korištenje kolačića, no uvijek možete u njegovim postavkama postaviti opciju odbijanja korištenja kolačića.Imajte na umu da na taj način vjerojatno nećete moći koristiti web-stranicu na način na koji je zamišljena.

 

Poveznice na druge web-stranice

Naša web-stranica može sadržavat poveznice na druge web-stranice. Ukoliko odlučite koristiti takve poveznice, morate biti svjesni da mi nemamo nikakvu kontrolu nad sadržajem stranica do kojih vode spomenute poveznice. Samim time, mi ne možemo biti odgovorni za zaštitu i privatnost informacija koje podijelite prilikom posjeta takvim web-stranicama. Takve web-stranice nisu pod okriljem ovih pravila privatnosti. Budite oprezni i pročitajte pravila privatnosti koje se odnose na dotične web-stranice.

 

Kontroliranje Vaših privatnih informacija

Možete odlučiti ograničiti prikupljanje i korištenje Vaših privatnih informacija na slijedeće načine:

  • kad god se od Vas traži da ispunite formu na web-stranici, potražite i kliknite na opciju koja naznačuje da ne želite da se podijeljene informacije koriste u marketinške svrhe
  • ukoliko ste prethodno odobrili korištenje Vaših podataka za marketinške svrhe, možete se predomisliti u svakom trenutku i pisati nam molbu za prestanak korištenja Vaših podataka na adresu [email protected]

Nećemo prodavati, distribuirati ili posuđivati Vaše osobne podatke trećim strankama bez Vaše suglasnosti ili bez da nam zakon to ne nametne. Uz Vašu suglasnost, možemo koristiti Vaše podatke kako bismo Vam slali promotivne informacije o trećim strankama za koje smatramo da bi Vas mogle zanimati. 

Možete zatražiti sve podatke koje ste nam dali prilikom korištenja naše web-stranice. Ukoliko želite kopiju informacija koje o Vama imamo, molimo Vas da pišete zahtjev na [email protected]

Ukoliko mislite da je neka informacija koju o Vama imamo neispravna ili nepotpuna, molimo Vas da nam u vezi toga pišete na adresu e-pošte navedene gore. Informacije ćemo ispraviti promptno.

 

Što se događa ako isključim kolačiće

Ukoliko isključite ili pobrišete kolačiće, nećete moći kupovati niti vidjeti važne dijelova naše web-stranice. Više informacija o kolačićima dostupno je online.

Lista prikupljanih kolačića

Tablica ispod prikazuje kolačiće koje prikupljamo i informacije koje su u njima pohranjene.

Ime kolačićaOpis kolačića
CART Podaci vezani uz Vašu košaricu.
CATEGORY_INFO Pohranjuje informacije o kategoriji na stranici kako bi se stranice mogle brže prikazivati.
COMPARE Proizvodi koji se nalaze na listi proizvoda za usporedbu.
CURRENCY Preferirana valuta.
CUSTOMER Enkriptirana verzija customer id-ja
CUSTOMER_AUTH Indikator da ste trenutno ulogirani u web-trgovinu.
CUSTOMER_INFO Enkriptirana verzija grupe kupaca kojoj pripadate.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Pohranjuje the Customer Segment ID
EXTERNAL_NO_CACHE Zastavica koja označuje da li je cachiranje omogućeno ili ne.
FRONTEND Vaš sesssion ID na serveru.
GUEST-VIEW Omogućuje gost korisnicima da editiraju svoje narudžbe.
LAST_CATEGORY Zadnje posjećena kategorija.
LAST_PRODUCT Zadnje pregledavan proizvod.
NEWMESSAGE Pokazatelj da li je primljena nova poruka.
NO_CACHE Pokazatelj da li je dozvoljeno koristiti cache.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Poveznica na informacije o Vašoj košarici i povijesti pregledavanja.
POLL ID anketa na kojima ste nedavno glasali.
POLLN Informacije o Vašem glasanju na anketama.
RECENTLYCOMPARED Proizvodi koje ste nedavno uspoređivali.
STF Informacije o proizvodima koje ste prijateljima poslali e-poštom.
STORE Store view ili označeni jezik.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Pokazatelj da li je korisnik dozvolio korištenje kolačića.
VIEWED_PRODUCT_IDS Nedavno pregledani proizvodi.
WISHLIST

Enkriptirana lista proizvoda dodana Vašoj listi želja.

WISHLIST_CNT Broj proizvoda na Vašoj listi želja.

Pratite nas na društvenim mrežama