Meni
Zanimljivo

Savršena kuhinja za savršenu pripremu hrane

Dizajniranje kuhinje velik je izazov, jer kuhinja mora omogućiti praktičnu pripremu jela, maksimalnu iskoristivost i organiziranost prostora, očuvati zdravlje ukućana i pružiti ugodno okruženje prilikom okupljanja obitelji i prijatelja.

Iako se čini teško, ipak je moguće dizajnirati odličnu kuhinju vodeći računa o pravilnom rasporedu kuhinjskih procesa i pogodnom izboru materijala za kuhinje kako bi izbjegli uobičajene pogreške.

Pravi izbor za savršenu kuhinju

Bilo da je riječ o maloj ili velikoj kuhinji izbor određenih elemenata učinit će je savršenom. Razmotrimo primjer savršene organizacije dijela kuhinje namijenjenog pripremi hrane, a kojeg čine:

Površine za pripremu namirnica: sudoper i slavina; radna površina

Eliminacija organskog otpada: drobilica za organski otpad; kante za smeće

Organizacija namirnica i posuđa: izvlačne i kutne košare; kolone

Pravilno osvjetljenje svih površina za pripremu hrane: rasvjetna tijela, trake i kompleti

Površine za pripremu namirnica

Za svaki proces pripreme hrane bitna je kvalitetna radna površina, ali i izbor sudopera odgovarajućih karakteristika i dimenzija, kako bi ostalo dovoljno prostora za pripremu hrane. Današnje moderne kuhinje razlikuju više potpuno različitih  radnih površina uz koje je moguće kombinirati i granitne i inox sudopere.

Savršena kuhinja

Reginox sudoperi su inox sudoperi s doživotnom garancijom, čiju kvalitetu korisnik osjeti u svakodnevnoj uporabi, jer se sudoperi ne deformiraju niti mijenjaju boju. Svaki je Reginox sudoper proizveden iz jednog komada najkvalitetnijeg nehrđajućeg čelika.
Pronađite inox sudopere na našem webshopu.

Savršena kuhinja

Izbor sudopera svakako ovisi o željenim značajkama sudopera poput izdržljivosti, lakog održavanja, antibakterijske zaštite, vizualnog dojma, oblika i veličine.

Bogata ponuda upravo ovakvih sudopera, iznimno jednostavnih za održavanje, su SCHOCK granitni sudoperi proizvedeni iz CRISTALITE® i CRISTADUR® materijala, savršenih za sve koji traže visoko otporne sudopere, odlične UV stabilnosti i neporozne glatke površine. Otpornost na visoke temperature dodatno je obrazložena testiranjima u kojima Schock sudoperi podnose temperature do 280° (test od 280° u trajanju od 20 sekundi i 180 stupnjeva u trajanju od 20 minuta (DIN EN 13310:2015)). CRISTADUR® extreme sudoperi dodano su ojačani mrežom stakloplastične armature u samom koritu sudopera i s ProHygenic antibakterijskom zaštitom.

Savršena kuhinja

Uz sudopere preporučujemo slavine koje se sastoje od tehnički kvalitetnih komponenti, a mogu biti univerzalnog i neutralnog dizajna ili usklađene s određenim sudoperima. Jamstvo kvalitete je i garancija od 5 godina. Za uštedu vode svakako su najpogodnije slavine s aeratorom.
Provjerite ponudu slavina na našem webshopu.

Dodatne radne površine, poput drvenih i staklenih dasaka za rezanje i raznih ocjednih košara, izvrsna su podrška pripremi hrane. Ovi iznimno korisni dodaci povećavaju iskoristivost površina za pripremu namirnica, a odgovaraju raznim tipovima sudopera.
Provjerite ponudu dasaka za rezanje, ocjednih košara i posuda na našem webshopu.

Eliminacija organskog otpada

Jedan od najvećih izazova svake kuhinje je eliminacija otpada. Organski otpad može se vrlo učinkovito riješiti drobilicama kuhinjskog otpada, nakon čega se otpad ispire niz odvod.

Savršena kuhinja

Drobilice kuhinjskog otpada Elleci jednostavne su za ugradnju, nisu glomazne, tihe su i sigurne. Sadrže antibakterijsku zaštitu čime se sprječava širenje neugodnih mirisa. Pouzdanost i kvaliteta drobilica jamči se s 5-godišnjim jamstvom za sve modele osim modela Elleci 1000 TOP za koju jamstvo iznosi 7 godina!

Savršena kuhinja

Za sav ostali otpad u kuhinjama pogodni su Gollinucci sistemi za odvajanje otpada u domaćinstvima, koji osim razvrstavanja otpada osiguravaju i dodatna spremišta za maksimalnu iskoristivost i najmanjih prostora unutar kuhinjskih ormarića ili ladica. Sve kante su zaštićene protiv upijanja neugodnih mirisa, a svaka se serija kanti testira na 100.000 otvaranja, što je gotovo dvostruko više od standarda.

Iznimno velik izbor omogućava razne kombinacije i postavljanje kanti na vodilice, unutar ladica, unutar ormarića na vlastitim vodilicama, na vratima ormarića, u postojeće ili u potpuno nove kuhinje.

Povećajte vrijednost svoje kuhinje uz apsolutno pametne, praktične i nevjerojatne sustave kanti za odvajanje smeća i organizaciju prostora unutar ormarića, koje možete odmah potražiti na našem webshopu.

Organizacija namirnica i posuđa s dodatnim prostorima za spremanje

Prostora nikad dosta! Postojeći prostor u kuhinjama potrebno je maksimalno iskoristiti, ali i omogućiti praktičnost korištenja osobito važnu kod pripreme jela. Za to su izuzetno pogodne izvlačne i kutne košare, te ugradbene smočnice, odnosno kolone.

Savršena kuhinja

Izvlačne su košare iznimno praktične radi preglednosti i lake dostupnosti posuđa i namirnica koji se u njima nalaze, a teško dostupan prostor u kutovima kuhinjskih ormara moguće je iskoristiti ugradnjom kutnih kuhinjskih košara koje omogućavaju laku dostupnost i najudaljenijih dijelova namještaja.
Provjerite ponudu kutnih kuhinjskih košara na našem webshopu.

Kolone ili ormari za namirnice s nekoliko lako dostupnih košara nude iznimno puno mjesta za pohranu namirnica čime se značajno štedi prostor i u cijelosti zamjenjuju smočnice.
Provjerite dostupnost kolona odnosno ormara za namirnice na našem webshopu.

Pravilno osvjetljenje svih površina za pripremu hrane

Posebice je značajno planiranje rasvjete kod dizajniranja kuhinje, radi pravilnog osvjetljenja radnih površina i ostalih kuhinjskih procesa.

Savršena kuhinja

Sensio LED rasvjeta pogodna je za ugradnju u nove, ali i u postojeće kuhinje radi jednostavnog montiranja, bez lemljenja žica i frezanja namještaja. Rasvjeta je 12 puta izdržljivija, uz manji utrošak električne energije i efikasnije osvjetljenje LED rasvjete u odnosu na halogene varijante.

Većina proizvoda dostupna je u hladnoj ili toploj bijeloj boji, no postoje rješenja i s integriranim izborom boja svjetla, odnosno s izborom 2 ili čak 3 boje svjetla (s hladnom, toplom i neutralnom bojom).

Sensio proizvodi nude dugotrajna i praktična rješenja za sve situacije, a možete ih pronaći u Iverpanovim prodajnim centrima ili provjeriti ponudu Sensio LED rasvjete u našem webshopu.

Dođite i uvjerite se u kvalitetu i praktičnost ove rasvjete, prigodne za svaku kuhinju.


  

Želite li saznati male tajne dobrog uređenja interijera, iskoristiti najpogodnije kupnje ili prije svih ostalih nabaviti proizvode koje “svijet nije vidio”?

Sve što vas zanima o svojstvima proizvoda, materijala i njihovoj uporabi možete saznati u Iverpanovim prodajnim centrima, na Iverpanovom Facebook-u ili nas kontaktirati na email: [email protected]